Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
30°C

Pacientul suspect de infecție cu tulpina Delta, are tulpina britanică. Remus Cipăian: „Va ajunge, cu siguranță, și Delta la noi”

Pacientul suspect de infecție cu tulpina Delta, are tulpina britanică. Remus Cipăian: „Va ajunge, cu siguranță, și Delta la noi”

Pacientul originar din Tadjikistan internat la Sibiu cu suspiciune de infectare cu tulpina Delta a SARS CoV-2 are de fapt tulpina britanică, anunță reprezentanții spitalului județean.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Remus Cipăian, a declarat în această dimineață, pentru Turnul Sfatului, că tulpina identificată prin analizele efectuate în laboratorul spitalului din Tg. Mureș este cea britanică, nu Delta, așa cum s-a suspectat inițial. 

„Dacă ar fi fost vorba de tulpina Delta, s-ar fi modificat inclusiv modul de testare a personalului medical. Avem într-adevăr circulație de tulpini înalt contagioase și cu siguranță va ajunge tulpina Delta și la noi, pentru că populația nu se vaccinează destul. Însă momentan, nu avem cazuri confirmate la Sibiu cu această tulpină”, a menționat directorul medical.

Vă reamintim că un tânăr în vârstă de 30 de ani din Tadjikistan a fost în urmă cu câteva zile la Spitalul Județean Sibiu, fiind suspiciunea că ar fi fost infectat cu coronavirus, tulpina Delta. 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un cititor

Acum 1 săptămână

Cipăian știe doar ce i se spune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus