Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Terapii în DAR pentru copiii speciali

Terapii în DAR pentru copiii speciali

O nouă ediție a proiectului „Alt fel de terapii, în DAR pentru copii speciali” are loc în această perioadă. Inițiat de Asociația Dorință, Ajutor, Recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități, proiectul a ajuns la cea de-a șasea ediție și își propune să acorde sprijin în terapie celor 30 de copii cu dizabilități ai asociației. Proiectul a început în luna iunie și se va încheia la finalul lunii iulie.

Pandemia a îngreunat și mai tare sarcina părinților și recuperarea micuților. „Din cauza faptului că încă ne confruntăm cu pandemia, pentru protecția copiilor noștri dar și pentru desfășurarea în siguranță a terapiilor, proiectul „Alt fel de terapii, în DAR pentru copii speciali”- ediția a VI-a își propune ca cei 30 de copii cu dizabilități ai asociației, să beneficieze, pe lângă terapia deja cunoscută - logopedia, de masaj și kinetoterapie, terapii care, în ultimul an, au lipsit din programul copiilor”, spun reprezentanții Asociației DAR.

Asociația DAR este o asociație formată din părinți ai căror copii au diferite forme de dizabilitate și orice părinte dorește binele copilului lui. Cu toții avem nevoie de motive pentru a zâmbi. Când copilul zâmbește, parintele este fericit și mulțumit. „Terapie” este un cuvânt pe care copiii cu dizabilități nu vor înceta niciodată să-l audă, face parte din viața lor toată copilăria, pentru că altfel, șansele lor de a ajunge adulți independenți scad dramatic. Din pacate, pentru foarte mulți, terapia este necesara pe tot parcursul vieții. „Asociația D.A.R. Dorință, Ajutor, Recuperare, Pentru Copii și Tineri cu Dizabilități, multumește și în acest an Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul acordat prin cofinanțarea proiectului „Alt fel de terapii, în DAR pentru copii speciali”, editia a VI-a”, mai adaugă reprezentanții asociației.

Dezvoltarea copiilor cu nevoi speciale este o provocare zilnică pentru părinți dar și pentru specialiștii care studiază cauzele care determină aceste nevoi speciale. Asociația organizează terapii care au efecte asupra copiilor atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Astfel, cei 30 de copii cu dizabilități ai asociației beneficiază prin acest proiect de următoarele terapii: logopedie, kinetoterapie și masaj, atât de benefice în viața lor.

Vizualizari: 441

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus