Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

VIDEO AQILA ATAK: De la dans în Ibiza cu Shakira și Paris Hilton la proiecte de succes în România

VIDEO AQILA ATAK: De la dans în Ibiza cu Shakira și Paris Hilton la proiecte de succes în România

Lucian Sultan este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de spectacol și performeri din România și din străinătate. De la cluburile din Sibiu, Cluj și București și până la petrecerile din Ibiza și spectacolele marilor DJ, Lucian a creat o incredibilă poveste de viață. Absolvent de facultate de sport, cu o fire dinamică și plină de viață, timp de zece ani nu s-a putut dezlipi de mirajul vieții de noapte a marilor cluburi sau de plajele insulelor grecești și nici de luxoasele petreceri din Ibiza. A fost sportiv de performanță, bodyguard, dansator, promoter, administrator de plajă în Grecia, creator de spectacol și performer în Ibiza. De doi ani s-a stabilit în Sibiu, a creat personajul AQILA ATAK, s-a redescoperit prin drumeții în natură, studiază medicina alternativă și se specializează în kinetoterapie.

Lucian a crescut într-un sat săsesc lângă orașul Rupea, undeva între Făgăraș și Sighișoara, dar a venit în Sibiu când a terminat liceul pentru a da la facultate. A urmat Facultatea de Educație fizică și sport.

„Îmi plăcea să fac sport. În sat eram mulți copii, ne jucam și aveam foarte multe activități sportive. Jucam fotbal pe sate, călăream, am avut cai la bunicii mei. Pentru că eram lângă Olt, vara înotam și întotdeauna am avut o alură atletică”, povestește Lucian.

S-a născut în anul 1982, așa că, în adolescența sa a făcut cunoștință și cu dansurile vremii. Își amintește că era nebunie printre prietenii lui.

„Ne plăcea să dansăm. La liceu aveam echipă de dans. Ne chinuiam să facem și noi ce vedeam pe la alții pe la televizor. Încă de pe atunci îmi doream să plec din sat și să fac altceva. Știu că visam să plec în Japonia. Era la modă atunci și mă tot gândeam cum să fac să plec. Nu plecasem niciodată de acasă. Eu nu văzusem marea și aveam aproape 19 ani. Fiind la țară eram vara mai mereu pe câmp să-mi ajut părinții. Am crescut ca orice copil de la țară pe tractor, cu sapa în mână, cu tot felul de probleme, cu ierni grele când pierdeam autobuzul să ajungem la liceu”, își amintește Lucian.

Nu a renunțat la visul său de a pleca de pe meleagurile natale. Așa a ajuns la Sibiu, la facultate. Alura sportivă și faptul că s-a pregătit l-a ajutat să intre pe locurile fără taxă, chiar dacă nu a făcut sport de performanță. Lucian face parte dintr-o familie de intelectuali, ambii părinți fiind învățători. Mai are un frate și o soră, cea din urmă fiind profesoară de Limba și literatura română. Fratele lui este absolvent de Facultate de Biologie.

Lucian la competițiile din studenție

În perioada studenției a descoperit și sala de fitness, deși de exerciții cu greutăți nu era străin. Lucian povestește că în satul său își confecționa singur gantere și haltere cu care lucra. Avea deja pornirea. Ajuns în sală, profesorul l-a trecut la juniori, la performanță. După șase luni deja au apărut primele rezultate în competiții. În paralel, pentru că avea nevoie de bani, s-a angajat și la o firmă de protecție și pază și a ajuns să lucreze la intrare în cluburi. Primul a fost Chill Out. După câteva luni a ajuns promoter la o firmă și așa a descoperit și capitala. I s-a deschis o nouă lume în față care-l fascina: cea a vieții de noapte, pe scenă, cu dansatoare, cu distracție. A început să-și dorească să facă și el asta. În anul doi de facultate Lucian spune că a văzut pentru prima dată marea, după ce a ajuns, în vacanța de vară, în Grecia, cu colegii. S-a întors în România, dar inima lui a rămas în Grecia și cu prima ocazie a revenit. De data aceasta singur și fără să știe încotro se îndreaptă.

 

„Când am ajuns în Grecia, nu știam unde să mă duc și ce să fac. Am plecat de nebun. Am coborât în Salonic și acolo am aflat de la o româncă stabilită acolo că în Mikonos aș putea să găsesc ceea ce-mi doresc eu. Am luat trenul și am plecat în Atena. A fost o perioadă foarte frumoasă a vieții mele. Sunt trăiri pe care n-o să le uit niciodată. Atena mi-a plăcut enorm. Este ceva de vis. La Mikonos am ajuns dimineața, iar ceea ce am simțit a fost unic și intens. M-am trezit într-o frumusețe de Paradis, cu marea foarte albastră așa cum este în Grecia. Eram atât de fericit, în extaz pur și simplu și nu conta nici dacă mă angajam să car pește în port”, povestește Lucian.

Nu s-a angajat la cărat pește, în schimb a ajuns să lucreze pe o terasă până a reușit să învețe cât de cât limba. Pentru că era mai mereu plin de viață, de energie s-a integrat foarte bine și a avut parte de o vară „demențială”. A fost vara în care și-a cumpărat prima mașină: o Mazda MX5 roșie, decapotabilă. În toamnă, s-a întors în România pentru a-și relua facultatea.

Prima vară în Ibiza

În Sibiu s-a întâlnit cu patronii de la Liquid înainte de a se deschide clubul și le-a propus ideea de a avea dansatori. A pus umărul la realizarea primei locații, s-a angajat la o sală de fitness ca instructor și l-a descoperit pe Alex cu care a făcut o trupă de dans. Lucian a trăit intens și această perioadă din viața lui.

„Începusem să mă împrietenesc cu dansatorii de la Cluj, din clubul Obsession. Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei de acolo terminase Teologia și acum este unul dintre cei mai cunoscuți DJ din Dubai. Am mers de multe ori să dansez și în Cluj. Vreau să vă spun că eu sunt născut și pe 8 martie, vă dați seama ce energie aveam în acea zi”. Lucian spune că experiențele din viața lui nu au fost de lungă durată, dar din fiecare a avut ce învăța. S-a întors în Grecia unde s-a alăturat unei echipe de arhitecți pentru a face finisaje hand made pe fațadele caselor.

„Eu eram venit de la țară. Știam să fac orice și o casă puteam ridica dacă era nevoie. Am fost la Milano să mă specializez. Am învățat o tehnică specială care mă ajuta să lucrez cu foițe de aur, cu șabloane speciale. A fost o perioadă în care am făcut foarte mulți bani. Mi-am luat o mașină tare, avea o prietenă în Germania și făceam foarte des naveta între Grecia și Germania. În România îmi înghețasem facultatea”.

Aceea a fost perioada în care Lucian a primit propunerea de a merge în Ibiza, Spania, o insulă cunoscută pentru petreceri de lux, spectacole și distracție. Era perioada în care și Oana Ioniță, cunoscuta Bebelușă de la Prima Tv mergea să danseze pe perioada verii pe insulă. Nu a stat mult pe gânduri, a lăsat lipitul foiței de aur, și-a vândut mașina și a plecat în Ibiza cu un prieten și alte două fete. La fel ca în Grecia, Lucian s-a bucurat câteva zile de frumusețea și diversitatea insulei, însă nu prea mult, pentru că în Ibiza viața este scumpă, iar banii cu care ajunseseră acolo erau pe terminate. După câteva aventuri s-au angajat ca și dansatori la o petrecere, apoi au fost luați de alta și de alta, clădind o nouă vară de neuitat.

Lucian și Shakira

„A fost o vară de vis. Viață de aventură, pe o insulă nouă, nici nu am simțit că muncesc. Începeam vinerea dansul și până duminica, nu dormeam deloc, petreceri după petreceri. A fost nebunie. Întorși în țară toate cluburile din București ne căutau. Apoi am mai mers o vară în Ibiza. Atunci am început să văd performerii. Ei nu lucrau așa mult, dar creau tot felul de spectacole cu efecte pirotehnice, cu tot felul de costume. Intrau de două, trei ori pe seară, dar câștigau mai mult”, povestește Lucian.

Un alt nivel: de la dans, la creație

Lucian s-a gândit să facă și el asta, să creeze și să investească în astfel de spectacole. După ce a mai mers o perioadă în Grecia pentru a face bani și după ce și-a terminat facultatea și-a construit propriile concepte de spectacol pentru Ibiza. Invaders este doar unul dintre aceste concepte. 

„Am făcut echipamente pirotehnice, roboți, tot felul de costumații, m-am dus și am făcut un curs la Petroșani de pirotehniști și am reușit să creez un concept al meu cu care am și avut un succes incredibil. Teoretic puteam merge cu el prin toată lumea, practic echipamentele erau foarte grele și era foarte scump să le transport. Am fost în Singapore, am fost în China în turneu. A fost incredibil, iar după lansarea acestui spectacol am început să fiu apreciat de echipele marilor DJ. Am început să colaborez cu David Guetta cunoscutul DJ francez sau cu Tiësto și mulți alții. Mergeam în turneele lor. I-am cunoscut pe Armani, Shakira, Ronaldo, Paris Hilton, pe DJ Sebastian Ingrosso din conceptul Swedish house mafia, pe Akon, pe DJ Luciano cu care am colaborat în petrecerea Cadenza Vagabundos. Creasem un personaj în interiorul căruia eu trăiam. I-am dat viață. Îmi spuneau machina (mașina) și intram în deschideri. Mă ridicam în aer, cu artificii, cu tot felul de efecte speciale care te lăsau fără glas. INVADERS este unul din multele mele proiecte de succes atât pe plan național cât și internațional. Toate costumele sunt create și realizate de mine. Am reușit cu acest concept sa performez la cele mai mari petreceri din Ibiza, festivaluri din întreaga lume, cluburi și petreceri private. Este una dintre pasiunile mele aceea de a crea concepte pe tema future.”

Conceptul INVADERS, creat de Lucian

Lucian spune că în acea perioadă a început să vadă altfel toată acea lume strălucitoare din Ibiza. Să vadă în spatele cortinei și să realizeze că acolo se creau iluzii: toată acea euforie, distracție nelimitată, fericire totală, toți acei bani. După terminarea sezonului se întorcea în România, dar ca performer consacrat și a început să colaboreze și aici cu diverse cluburi tari din capitală și nu numai. A făcut concept pentru brand de băuturi, a lucrat cu primăria Cluj pentru un Summit de robotică și multe altele, ani la rând. 

La un moment dat însă, viața aceasta începea să-l obosească.

„Cred că la un moment dat am început să mă maturizez și nu mă mai înțelegeam cu mine. Am realizat că trăiesc, cumva, într-o iluzie. Eram obosit fizic și psihic. Erau 10 ani de când făceam asta și nimic nu mă mai mulțumea. Am început să am tot felul de probleme de sănătate din care nu mai reușeam să-mi revin”.

A fost momentul în care Lucian a decis să renunțe la Ibiza și să se ocupe mai mult de el. A început să citească, să se descopere, să aibă mai mult grijă de echilibrul dintre minte, trup și suflet. A început să iasă în natură singur, să se regăsească. Una dintre mașinile lui cu care își transporta echipamentele a fost transformată într-o rulotă.  

„Am cu cățel pe nume Șpiț pe care îl iubesc mult. Doar el și cărțile mă însoțeau în natură, iar pusniciile mele erau tot mai dese. Așa am reușit să mă întorc la credință și să-L simt pe Dumnezeu mai aproape de mine. Știu că pare să fi trecut de la extremă la alta, dar eu spun că a fost cea mai bună alegere pentru mine în momentul acela, iar cu timpul, am reușit să îmbin viața artistică plină de agitație cu liniștea naturii”.

Lucian și Șpiț

Sibiul și proiectul AQILA ATAK

În urmă cu doi ani, când a început pandemia și domeniul artistic a înghețat aproape de tot, Lucian a decis să se întoarcă în Sibiu, pe care-l numește orașul lui de suflet și să fie astfel mai aproape de familie și prieteni. Pentru că face parte din el, nu a putut renunța de tot la viața de scenă și a creat, cu aproximativ un an înainte de pandemie, proiectul AQILA ATAK. Numele este dat după acvilă, o maiestoasă pasăre răpitoare, pe care o are tatuată și pe corp. Lucian performează cu AQILA ATAK atât în țară cât și în străinătate la festivaluri EDM (muzică electronică de dans) și spune că are un succes incredibil la tineri.

„Este un personaj plin de energie și suspans, creativ și inedit, un proiect muzical în care sunt implicați dansatori profesioniști, coregrafii, instrumente etnice și butaforie (un ansamblu de obiecte). În muzică încercăm să transpunem influența tradițională românească și balcanică pe un sound electro. La anul vreau să propun o colaborare și cu cei de la Untold și Neversea”.

AQILA ATAK purtat într-o barcă de tineri

De asemenea, în week-end, Lucian Sultan poate fi văzut la Fain, unul dintre restaurantele recent deschise pe Nicolae Bălcescu, întreținând atmosfera. Și pentru că a promis să păstreze un echilibru între viața artistică și un stil sănătos, a început să se documenteze în ceea ce privește medicina alternativă care, în ultimul timp, captează din ce în ce mai mult atenția.

„Nu de mult, am început și un curs practic de masaj terapeutic și gimnastică medicală la Sibiu, cu profesorul Petre Grădinaru și îmi doresc în viitor să îmbin toate aceste cunoștințe pentru a deveni un bun terapeut pentru Sibiu. Urmează să-mi fac și un master în kinetoterapie și nutriție pentru a dobândi cât mai multe cunoștințe și pentru a putea oferi oamenilor cele mai bune metode de tratament. Toată lumea trebuie să știe că pentru un stil de viață sănătos, mișcarea trebuie să facă parte din rutina zilnică, iar fiecare om trebuie privit ca un întreg, unde mintea trebuie sa stea în balanță cu trupul și sufletul”, încheie Lucian.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Lucian împreună cu Armani

Lucian și Paris Hilton (Foto centru)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Nelu iordache

Acum 1 an

v a dat bani sa l laudati? cat v a dat?

Raspunde

Maryana Batranescu

Acum 1 an

Vai ce **** dragut, o sa il contactez pentru ca am niste proiecte pentru el! Multumesc, Turnul Sfatului!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus