Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Mihăilă: 87% din noile cazuri de COVID-19 şi 91% din decese - la persoane nevaccinate

Mihăilă: 87% din noile cazuri de COVID-19 şi 91% din decese - la persoane nevaccinate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 apărute în România în ultimele patru săptămâni au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, iar 91% din decese au survenit la persoane neimunizate.

"Când spunem că valul 4 e al nevaccinaţilor, ne referim la cine va fi mai afectat de acest val 4, iar persoanele nevaccinate au risc mult, mult mai mare de a dezvolta forme de boală care să necesite internare sau există riscul de deces mult mai mare la acele persoane care sunt nevaccinate. Uitându-ne pe ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni în România, observăm că 87% din noile cazuri, chiar dacă nu au fost atât de multe, sunt ale nevaccinaţilor. 87% din cazurile de noi infectări au fost la persoane nevaccinate şi 91% din decese au apărut la persoane nevaccinate, deci cred că nu mai trebuie să existe urmă de îndoială că vaccinaţii vor fi protejaţi, nevaccinaţii sunt încă expuşi riscului", a spus ministrul la B1 TV, citată de Agerpres.

Mihăilă a explicat că lucrurile nu vor merge la fel ca în timpul valului 3, în sensul că, deşi ar putea exista un număr mare de infectări, dacă persoanele care se infectează sunt vaccinate, ele vor face forme uşoare sau foarte uşoare de boală.

În context, ministrul a dat exemplul Marii Britanii, arătând că, acum, numărul de cazuri de infectare înregistrat aici este asociat cu un număr foarte redus de spitalizări şi de decese.

"În acest moment, lucrurile încă arată bine, dar numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 este în creştere. Săptămâna aceasta am primit un raport de la INSP unde au fost prezentate 4 scenarii în funcţie de rapiditatea cu care creşterea aceasta a cazurilor se poate instala, iar în scenariul pesimist (...) ne putem aştepta la o creşte rapidă a cazurilor, ajungând până în 15 septembrie să avem peste 1.500 de noi cazuri pe zi. Raportul INSP calculează şi nevoile de resurse în ceea ce priveşte numărul paturilor. Se estimează că în plin val 4 pandemic s-ar putea să fie nevoie de 500, 500 şi ceva de paturi de terapie intensivă. (...) Cred că fiecare bolnav contează, cred că fiecare nou infectat care putea să nu se infecteze, cred că fiecare persoană care moare şi putea să nu moară în contextul în care acum avem vaccin contează, pentru că din acei 1.500 s-ar putea să fie cineva apropiat nouă", a mai spus Ioana Mihăilă.

Vizualizari: 1084

Comentarii

5 comentarii

Andrei

Acum 6 luni

ESTE REAL: O lucrare științifică vorbește despre „nanosisteme magnetice care se auto asamblează” ca biocircuit de interfață cibernetică și sisteme de control în oameni, inclusiv despre tehnologia „hidrogel ADN” https://www.naturalnews.com/2021-07-20-science-paper-documents-self-assembled-magnetic-nanosystems-for-cybernetic-biocircuitry-interface.html
Raspunde

Andrei

Acum 6 luni

Mihăilă este o toapa incompetenta care ar declara orice i se ordona pe linie politica. Barna si USR-ul sunt in spatele acestei campanii ticaloase.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 6 luni

Antivaccinistii in loc sa dea numai din gura si sa vada conspiratii universale,mai bine s ar vaccina .
Raspunde

@TEO

Acum 6 luni

Ce te interesează ce fac alții? Dacă te-ai vaccinat bravo ție, înseamnă că ești în siguranță față de molimă, sau rolul vaccinului nu mai e sa protejeze beneficiarul??
Raspunde

Cifre cifre cifre

Acum 6 luni

De unde pana unde draga doamna aceste cifre? La dumneavoastra in ograda încă nu s-a lămurit problemă deceselor din spitale, numărul real al mortilor, cauzele de deces.. spuneti ca doar in jur de 300 persoane au murit efectiv de covid, asta înseamnă un 0,001 din populația vaccinati sau nevaccinata. Si cum ati stabilit ca un vaccin experimental este salvarea? Plin internetul de vătămări vaccinare, mărturii, cazuri concrete si voi dati inainte cu vaccinarea. Cine doreste sa se vaccinare, cine nu, nu, vedeti procesul de la Nuremberg cand au mai vrut unii să faca experimente medicale pe oameni. Se vede doamna ca fierbeti sa ne vaccinam, de la început asta ati urmarit cu toata UE si Comisiile europene care de sănătatea mea nu mai poate dormi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus