Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Ministrul Educației: ”Un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv”. Masca va rămâne obligatorie la școală

Ministrul Educației: ”Un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv”. Masca va rămâne obligatorie la școală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că școala va începe în prezență, la toamnă, estimând că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. "Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice", a declarat Sorin Cîmpeanu duminică, potrivit Agerpres.

Ministrul s-a declarat "optimist" în privinţa unui val patru al pandemiei de COVID-19 în ţara noastră. "Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse", a spus Sorin Cîmpeanu.

”Masca va rămâne obligatorie la școală”

Ministrul s-a arătat convins că regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în continuare în şcoli. "Sunt convins că se vor păstra în continuare regulile de protecţie sanitară, de la regulile de igienă, până la aerisirea spaţiilor de învăţământ, purtarea măştii de protecţie în continuare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar şcolile din România au dovedit că pot respecta aceste reguli mult mai bine decât în multe alte locuri", a susţinut ministrul.

Potrivit acestuia, acordarea de stimulente pentru vaccinarea anti-COVID este un subiect în discuţie la nivelul Guvernului.

El a adăugat că un procent important de elevi din rândul celor care au terminat clasa a XII-a şi au susţinut Bacalaureatul s-au vaccinat anti-COVID pentru a nu periclita unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Lăsați copii sa respire!

Acum 1 lună

Va rog sa prezentati un studiu serios în care se arată că o cârpă din fel si fel de materiale este eficient si nu face mai mult rau decat bine. Este inadmisibil sa tii copii în clase la 30 de grade cu măști, sa mai si gândească, sa mai fie si expresivi si fericiti. Traumatizati elevii pentru frica voastră, pentru lipsa voastră de competență în a găsi un tratament si exagerările cu câteva cazuri de bolnavi cronici carora, în spital ajunși, le-ați oprit medicamentatia pentru celelalte boli si gata au murit de covid.
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 lună

Mai bine cu masca, decat sa doarma in fata laptopului si sa nu invete nimic! Alege raul cel mai mic dintre doua! Ministrul acesta e cam batos! Poate nu-si tine promisiunea si ne baga iar copiii in online!
Raspunde

Marioara

Acum 1 lună

Valuri cate vreti, dle ministru! Doar sunt facute din pix!
Raspunde

Profu

Acum 1 lună

De cand va pricepeti si la epidemiologie, dle ministru? Inginerii de imbunatatiri funciare sunt specialisti in toate domeniile?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus