Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Andrada Oltean din Sibiu, în finala Gala Tânărului Actor. „Când am aflat, nu mi-a venit să cred”

Andrada Oltean din Sibiu, în finala Gala Tânărului Actor. „Când am aflat, nu mi-a venit să cred”

11 tineri actori și cinci trupe vor intra în finala competiției „Gala Tânărului actor – HIP HOP 2021”, aflată la ediția a 24-a. Printre aceștia, se află și Andrada Oltean, absolventă a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Andrada spune că este foarte bucuroasă de rezultate și că așteaptă cu nerăbdare să se bucure de toată această experiență.

„Când am aflat ieri, nu mi-a venit să cred.  Este o dublă bucurie pentru că suntem nominalizați și la grup. Când m-a sunat colega mea  să-mi spună, nu-mi venea să cred. M-am bucurat foarte mult de experiență și asta ne propunem în continuare, indiferent de rezultatele pe care le vom avea, să trăim fiecare moment. Și mai mare a fost fericirea când am aflat că finala se ține la Alba Iulia deoarece eu acolo m-am născut”, povestește Andrada Oltean.

Preselecţia s-a desfăşurat pe baza înregistrărilor video trimise online de concurenţi până la data de 15 iulie, iar juriul i-a avut în componenţă pe Ioan Ardelean (actor şi regizor), Silvia Ghiaţă (producător TV), Andrei şi Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor), Daniela Nane (actriţă).

La secţiunea Individual au fost selectaţi patru absolvenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara (Oana Antonovici, Patricia Gavril, Marin Lupanciuc, Oana Tudoran), trei de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (Petru Mărginean, Alina Mişoc, Ileana Ursu), doi de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti (Toni Gheorghe, Andreea Moustache) şi câte unul de la Universitatea Naţională de Arte "George Enescu" de la Iaşi (Diana Raluca Amitroaie) şi Universitatea "Lucian Blaga din Sibiu (Andrada Oltean).

La secţiunea Grup au fost selecţionate spectacolele: "Cazul Broaştelor", cu Alexandru Cruceru şi Sonia Kalman, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti şi Crăiţa Mladinovici, absolventă a Universităţii Hyperion din Bucureşti; "Cetăţeni Turmentaţi", regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriş, George Olar, Irina Sibef şi Maria Teişanu, absolvenţi ai Universităţii "Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca; "D'ale lu'Aghiuţă", cu Stela Cora, Andrei Cristea şi Lăcrămioara Soare, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti; "Memento uMori", cu Cezara Creţu, Andrada Oltean, Alis Pelle, absolvenţi ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi Vlad Pelin, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti; "Năpatima", cu Eugeniu Cozma şi Oana Zara, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti.

Cea de-a 24-a ediţie a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este Gigi Căciuleanu, are ca temă "Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual", iar motto-ul ediţiei este "Caragiale - o lume în mişcare".

Gala HOP 2020 va avea loc în perioada 2-4 septembrie, la Alba Iulia. Finaliştii vor participa, între 30 august şi 1 septembrie, la un atelier de creaţie pe marginea "împerecherii vorbei cu mişcarea".

Un program permanent al UNITER, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus