Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Cu noua firmă, amenajarea Lacului lui Binder va fi finalizată mai repede

Cu noua firmă, amenajarea Lacului lui Binder va fi finalizată mai repede

Estimate, inițial, să se întindă până în cea de-a doua lună de toamnă, lucrările de amenajare a zonei de agrement Lacul lui Binder se vor încheia în cursul verii.

Cel de-al doilea contract pentru transformarea Lacului lui Binder în zonă de agrement a fost semnat în cursul lunii mai anul acesta cu societatea sibiană Modular Plus. Lucrările rămase de executat erau estimate a dura până în octombrie, alte trei luni fiind prevăzute pentru autorizarea ISCIR a instalațiilor de schi pe apă care sunt în curs de amplasare. ”Evaluând stadiul avansat al lucrărilor efectuate până în prezent, analizând graficul de execuție înaintat de către executant, estimăm finalizarea înaintea de termen a întregii lucrări în luna august 2021”, se arată într-o adresă a Serviciului public administrare baze sportive și de agrement din cadrul Primăriei Sibiu.

Adresa a fost formulată pentru a solicita rectificarea bugetului, în sensul alocării întregii sume aferente lucrărilor rămase de executat pentru anul în curs – inițial, pentru acest an au fost disponibilizate 4,903 milioane de lei, iar pentru 2022 – 1,037 milioane de lei.

Lucrările de amenajare a Lacului lui Binder ar fi trebuit finalizate încă din decembrie 2019, conform contractului încheiat de Primăria Sibiu cu societatea Construcții SA, însă după o prelungire, contractul a fost încheiat în august 2020. Când 80% din lucrările necesare - după cum calculau reprezentanții Primăriei – erau finalizate.

Citește și Schimbarea la față a Lacului lui Binder. Prima plajă artificială din oraș

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 1 lună

Firma care amenajeaza lacul Binder stia de legenda mesterului Manole, au pus in fundatia lacului ca jertfa o autoutilitara si uite acum ce bine merge treaba! Felicitari! (pe bune felicitari)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus