Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
16°C

VIDEO Poluare în trafic: Un autoturism cu motorul defect, filmat gonind prin oraș

VIDEO Poluare în trafic: Un autoturism cu motorul defect, filmat gonind prin oraș

”Nu mai vedeai nimic aproape de el sau în intersecții, să te poți asigura”, ne-a scris un cititor care a filmat în trafic, în Sibiu, un autoturism Volkswagen Caddy al căruit motor era evident că nu mai funcționează în parametri.  ”E un pericol pentru ceilalți șoferi, întrucât nu mai vedeai nimic aproape de el sau în intersecții, să te poți asigura. În plus, mergea foarte tare, trebuia să meargă încet și cu avariile puse, mașina având evident un defect la motor”, a mai scris sibianul.

RAR: 33,10% din mașinile controlate în trafic, în 2020, erau neconforme

Conducerea Registrului Auto Român a anunțat în luna martie că instituția a verificat pe parcursul anului trecut 1.456 de mașini în trafic. Dintre acestea, aproape o treime aveau probleme. ”În județul Sibiu au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.456 de vehicule. Dintre acestea, 33,10% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 2 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,98% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,48% aveau probleme legate de identificare și 2,20% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, arată reprezentanții Registrului Auto Român, într-un comunicat de presă.

Important de menționat că aceste date nu reflectă starea generală a parcului auto, ”deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Sibiu au fost aplicate în total 479 de amenzi contravenționale și au fost retrase 357 de certificate de înmatriculare.

Totuși, situația în județul Sibiu pre să fie puțin mai bună decât media pe țară, unde în urma controalelor, ”inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme”.

Cele mai multe mașini din Sibiu au între 16 și 20 de ani. Volkswagen, cel mai popular model

34,45% din parcul auto al județului e compus din mașini cu o vechime între 16 și 20 de ani, se arată în statistica prezentată de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în acest an. Automobilele care au între 11 și 15 ani vechime reprezintă 26.35% din totalul celor înscrise în județ, iar mai vechi de 20 de ani sunt puțin peste un sfert: 25,63%, adică 39.327 de automobile, conform raportului de la finalul anului trecut. Mașini între 6 și 10 ani reprezintă 11,02%, iar între 3 și cinci ani sunt în procent de 4,03%. Doar 3.883 de automobile aveau în decembrie 2020 până în doi ani vechime, ceea ce reprezintă 2,53% din totalul de 153.415 automobile înmatriculate în județ.

Autoturismele Volkswagen sunt de departe cele mai numeroase în județ: 33.148, din cele 153.415 autovehicule, câte erau înmatriculate în județ în ianuarie 2021.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

E chiar numai unul... Daca tot scrieti spuneti TARE ca sun sute si mii de tembeli din astia!!!
Raspunde

Rar

Acum 1 lună

Domnii de la RAR ne spun cum a sanctionat politia pe cei care aveau masini neconforme. Ce au patit cei care le-au dat revizia( daca aveau) si care sunt subordonati RAR?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus