Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

CSU Sibiu are încă un antrenor secund - Miguel Angel Hoyo se alătură în septembrie

CSU Sibiu are încă un antrenor secund - Miguel Angel Hoyo se alătură în septembrie

Staff-ul tehnic al echipei sibiene de baschet se completează, pentru sezonul 2021/2022, cu încă un antrenor secund - Miguel Angel Hoyo. Acesta vine de la Baskonia, unde, în ultimele două sezoane a pregătit, din postura de antrenor principal, echipa care evoluează în EBA, dar și cea Under 18. Acesta se alătură staff-ului tehnic format din Dan Fleșeriu, antrenor principal, și Cătălin Vulc, antrenor secund.

După ce a acumulat experiență ca antrenor secund sau principal la echipe din Spania, Turcia sau Danemarca, Miguel Angel Hoyo va completa staff-ul tehnic al echipei BC CSU Sibiu. Spaniolul de 47 de ani a început antrenoratul în 2000, ca antrenor secund și cu pregătirea fizică, dar și director sportiv la Basquet Coruna, echipă care evoluează în liga LEB. De atunci a mai trecut pe la mai multe grupări spaniole cum sunt Baloncesto Breogan (ACB League) sau Club Ourense Baloncesto (LEB Silver). În afara țării natale, spaniolul a avut experiențe în Guineea Ecuatorială, unde i-a condus din poziția de principal pe cei de la Malabo Kings, echipă care a câștigat în 2012/2013 atât campionatul cât și cupa, dar și competiția organizată sub tutela FIBA: Africa Champions Cup. Ulterior a fost antrenor principal în Danemarca, la Horsholm 79ers, iar în 2015 a fost antrenor asistent și cu pregătirea fizică la naționala Angolei, echipă ce s-a calificat la jocurile olimpice din 2016. A revenit în Danemarca pentru scurt timp, iar apoi și-a continuat cariera de antrenor principal la Masquet Menorca, antrenor secund în Turcia, la Eskisehir Basket (BSL Turkish League). Din 2018 a fost la Baskonia, antrenor principal al echipei din liga LEB SILVER, mai apoi EBA.

 

”Pentru mine, cel mai important în luarea deciziei de a mă alătura BC CSU Sibiu a fost sentimentul pe care l-am avut atunci când am discutat cu antrenorul principal și cu cei din Club. Mi-au transmis sentimentul că voi fi o piesă importantă și că va trebui să ajut Clubul și jucătorii tineri să continue să crească. Mi-am propus să fac totul pentru ca alături de Club să ne atingem obiectivele, iar pentru asta există o singură cale - munca asiduă. Știu că CSU a fost în top 3 al ligii naționale. De asemenea, știu, de la oameni pe care i-am întrebat despre Sibiu, că este un oraș frumos, primitor și sper ca totul să fie bine”, a declarat noul antrenor secund al BC CSU Sibiu.

 

Miguel Angel Hoyo se va alătura lotului în luna septembrie, fiind momentan angrenat ca antrenor asistent în pregătirea echipei naționale a Coastei de Fildeș. Lotul se pregătește în acest moment în Tunisia pentru Afrobasket competiție care se va disputa în Rwanda.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cata

Acum 2 luni

Corect este: "CSU Sibiu are antrenor secund" ! Celalalt "secund" e o gluma , sta acolo de atatia ani doar pentru ca poarta numele de Vulc, absolut nimic nu il recomanda pentur pozitia aia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus