Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Grecia interzice circulaţia nocturnă în Zakynthos şi o parte a Cretei

Grecia interzice circulaţia nocturnă în Zakynthos şi o parte a Cretei

Guvernul grec a impus începând de vineri interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în insulele turistice Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania, una dintre zonele cele mai vizitate, din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de COVID-19 în ultimele zile, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

La mai puţin de o săptămână după ridicarea acestei restricţii în insula Mykonos, interdicţia de circulaţie nocturnă este introdusă în zonele turistice menţionate şi va fi în vigoare între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa. Rămâne de asemenea interzisă muzica în locurile publice 24 de ore din 24.

Măsura a fost luată la recomandarea experţilor în sănătate publică, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos şi cu 54% în provincia Chania.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie.

Pe întreg cuprinsul ţării rămân şi în prezent interzise reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane, în timp ce guvernul grec se arată preocupat de avansul epidemiei în insulele Rhodos şi Ios.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus