Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

6.000 de locuitori, fără acces facil la transportul public. USR PLUS Cisnădie solicită mai multe locuri stații de autobuz în cartierul Arhitecților

6.000 de locuitori, fără acces facil la transportul public. USR PLUS Cisnădie solicită mai multe locuri stații de autobuz în cartierul Arhitecților

”Încă este timp pentru a corecta unele lipsuri importante ale actualului proiect”, susțin reprezentanții USR PLUS Cisnădie, într-un apel public către Consiliul Județean Sibiu referitor la lărgirea DJ 106C în dreptul cartierului Arhitecților.

Reprezentanții USR Cisnădie spun că cele două perechi de stații de autobuz prevăzute a fi amenajate pe DJ 106C sunt prea puține. ”Viața locuitorilor din zona principală de blocuri a cartierului (unde sunt cei mai mulți locuitori, între străzile Mircea Alifanti și Marcel Iancu, estimare 4-5.000 locuitori) nu se va îmbunătăți considerabil după finalizarea modernizării DJ 106C pentru că nu există posibilități de a folosi transportul public în comun datorită faptului că... nu au fost prevăzute suficiente stații de transport public în comun în zonă. Totodată va fi îngreunat de fapt accesul auto la întoarcerea spre locuințe, pentru că datorită lipsei unui sens giratoriu în zonă oamenii vor ocoli foarte mult. Prin proiectul de modernizare a DJ 106C sunt prevăzute doar două perechi de stații de transport public în comun, în zonele Nicolae Ghica Budești și Haralamb Georgescu”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a organizației.

Distanța între cele două stații este de 900 de metri, iar distanța între prima stație din cartierul Arhitecților (cea din zona Nicolae Ghica Budești) și prima din municipiul Sibiu (strada Siretului) este de 1,3 km. ”Distanțe foarte mari”, susțin reprezentanții USR Cisnădie, potrivit cărora această situație va reduce utilizarea transportului în comun într-un viitor în care acesta va lega Sibiul de cartierul Arhitecților. Reprezentanții USR PLUS Cisnădie consideră că ar mai fi nevoie de încă trei perechi de stații. ”Estimăm că efectul benefic va fi asupra a circa 6000 de locuitori, care altfel ar fi lipsiți de acces (pe viitor) la transportul public în comun”.

Cei de la USR PLUS Cisnădie consideră că și cele trei intersecții giratorii prevăzute pe traseu (la intersecția cu strada Liviu Ciulei, la intersecția cu Strada Nicolae Ghica Budești și la intersecția cu Strada Ion Berindei) sunt prea puține. Și asta deoarece virajul la stânga fiind interzis, mulți locuitori vor fi tentați să încalce aceste restricții.

Solicitările celor de la USR PLUS Cisnădie vin, însă, în contextul în care culoarul de expropriere necesar lărgirii DJ 106C a fost deja redus, ca urmare a protestelor locuitorilor din zonă, nemulțumiți de faptul că li se reduc proprietățile, în special parcările. Mai multe detalii aici: 46 de locuitori din cartierul Arhitecților se împotrivesc exproprierilor. Lărgirea drumului, amânată a patra oară

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ahitofel Yankze

Acum 5 luni

Felicitari USR pentru faptul ca va puneți mintea la contribuție.
Raspunde

Xulescu

Acum 5 luni

Eu zic să facă sens giratoriu la fiecare intersecție :))) Aveți și consilieri județeni, bănuiesc că au venit și ei cu aceste propuneri în momentul în care s-au votat modificarile la proiect. Dar având in vedere că proiectul este foarte avansat am impresia că v-ați trezit prea tarziu pentru a se mai face schimbări.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus