Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Peste 800 de candidați din județul Sibiu s-au înscris

Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Peste 800 de candidați din județul Sibiu s-au înscris

Luni, 16 august, debutează sesiunea august – septembrie 2021 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 814 de candidați, dintre care 566 candidați din seria curentă și 248 candidați din seria anterioară, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Examenul începe luni, 16 august, cu proba E.a) la limba și literatura română. Marți, 17 august, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 18 august se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 19 august va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

În perioada 23 – 31 august 2021 se va desfășura echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale conform OME nr. 3 842 din 26.05.2021.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 3 de centre de examen: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (285 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (317 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (212 candidați).

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 31 august, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2021 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 3 septembrie 2021.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Comisiile de bacalaureat județene, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, Comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranța epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea august – septembrie 2021, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos:

http://isjsb.ro/index.php/examene-nationale/bacalaureat

Pentru vizionarea calendarului Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie, puteți accesa linkul de mai jos:

http://isjsb.ro/d2020/Lex%20-%20ORDIN%20ADMINISTRATIE%20PUBLICA%203852_2021%20-%20Publicare%2028%20Mai%202021.pdf

 

Sursa foto: Arhiva TS

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus