Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

FITS 2021. Cum se va face accesul la spectacole: brățări speciale pentru cei vaccinați

FITS 2021. Cum se va face accesul la spectacole: brățări speciale pentru cei vaccinați

Festivalul Internațional de Teatru se desfășoară în acest an în format fizic, hibrid și online. Accesul la evenimentele indoor și outdoor este permis doar pentru persoanele vaccinate și pentru persoanele care prezintă un test PCR sau rapid negativ. Pentru organizatorii și participanții la eveniment testarea este gratuită, iar spectatorii se vor putea testa contracost, în trei locații, un test PCR fiind 180 de lei și un test rapid 50 de lei.

„Suntem aici pentru desfășurarea în siguranță a festivalului. În contextul pandemiei, Medlife va asigura accesul pentru verificarea stării de sănătate prin testări PCR și testări antigenice. Testările vor avea rezultate în 24 de ore pentru PCR și în 30 de minute pentru testările rapide. Testările se vor efectua în toate zilele festivalului în intervalul 9-21. De asemenea, suntem alături de reprezentanții festivalului în trei locații diferite din Sibiu, în zona parcului Astra, în parcarea de lângă Teatrul Radu Stanca și la Fabrica de cultură unde vom efectua triajul și evaluarea stării de sănătate. Testările vor avea un preț redus în perioada festivalului, între 20 și 60 %”, a declarat Adina Atasie, Director General Adjunct Polisano – Medlife Sibiu în cadrul unei conferințe organizate astăzi, 12 august la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

Intrarea la spectacole se va face pe un culoar special pentru persoanele vaccinate, iar purtarea măștii este obligatorie, atât pentru evenimentele indoor, cât și pentru evenimentele outdoor. 

„Persoanele vaccinate vor avea brățări și vor avea acces pe un culoar special. La interior oamenii vor purta masca, se vor dezinfecta și li se va lua temperatura, indiferent că sunt vaccinați sau au teste. La exterior, vom avea o zonă închisă, specifică fiecărei reprezentații. Vor fi zone delimitate generoase, suficiente în care vom intra în condițiile specifice, testați sau vaccinați, purtând masca. Referitor la numărul de spectator, se va lua în calcul suprafața accesibilă și necesară acestei reprezentații”, a explicat Florin Ţicu, coordonator relaţii cu autorităţile publice şi instituţiile oficiale.

Pentru paradele stradale, artiștii vor fi înconjurați de voluntari vaccinați, care vor crea astfel un lanț prin care îi vor delimita de aglomerația stradală.

„La parade am găsit înțelegere și ni s-a aprobat să putem beneficia de voluntarii festivalului, vom profita de prezența lor și cu ajutorul acestora vom crea acel gen de lanț uman cum îi spunem noi, care va permite astfel artiștilor să aibă astfel o delimitare față de publicul care se va afla în zonă. În afara spațiilor delimitate, oamenii sunt liberi să circule fără mască pentru că nu poți obliga un om care stă la o terasă sau care vrea să meargă acasă să-și pună masca doar pentru că a intrat într-o zonă de aglomerație stradală”, a detaliat Dan Bartha-Lazăr, selecționer outdoor FITS 202.

Accesul la evenimentele FITS 2021

Intrarea publicului la FITS 2021 se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a sălilor de spectacole va fi stabilită în funcție de reglementările în vigoare la data desfășurării.

Accesul la evenimentele care sunt organizate în spații închise se va face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

-  dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),

-  test PCR negativ - efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,

-  dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,

-  dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie.

Recomandarea autorităților este ca participanții la eveniment să încerce să se protejeze și să respecte regulile sanitare.

„Cetățenii acestui oraș și cei care o să ne viziteze în această perioadă, indiferent că sunt actori, participanți sau oameni care vor să trăiască acest moment cultural să se poarte responsabil, să poarte masca, să nu se înghesuie, să poarte masca, să se dezinfecteze”, a spus Dr. Daniel Chelcea, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară anul acesta în perioada 20-29 august, iar tema ediției este „Construim speranța împreună”.

”Verificarea accesului la Festival pentru persoanele care dețin Certificatul Digital COVID-19 este asigurată de partenerul nostru vaccin.live

Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital COVID-19 în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces. Pentru a descărca Certificatul Digital COVID-19 se va accesa portalul: certificat-covid.gov.ro”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3280

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 2 ani

Bratari speciale pt. cei vaccinati! Sa si le bage cine stiu eu undeva (stie el)... Asta-i discriminare... De fapt, pe cine intereseaza luzarii lui Chiriac?!
Raspunde

Sa va fie rusine!

Acum 2 ani

Citind aceste reguli am avut senzația că trăim în sclavagism. Arată foaie, pune brățara, poarta masca, mergi pe culoar, teste în strada, dovezi medicale personale! Dar festivalul asta din ce banii e platit? Stai în plină stradă sa faci teste si minuni... un test ce nu si-a aratat eficienta cu un vaccin în al căror tari este des administrat au cele mai multe cazuri. Ce a ajuns lumea asta? Spre ce ne îndreptăm cu asemenea furt de drepturi și libertăți?
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Mai rau ca in dictatura! Esti mandru de asta, nea Costica?

Raspunde

Anticovid

Acum 2 ani

mai bine ati pune bratari in jurul gatului cu o sfoara, asa ar fi mai pe placul "conducatorilor iubiti"... in gura
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus