Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Hochmeister - Marele maestru, un român de-al nostru

Hochmeister - Marele maestru, un român de-al nostru

E interesant numele restaurantului Hochmeister din Piața Schiller. Se bazează pe tradiția săsească a locului, numele venind de la Martin von Hochmeister, un ilustru primar al orașului, adânc înșurubat în istoria cetății. Însă acum, pe oricine ai întreba care-i prima calitate a  Restaurantului Hochmeister, ți-ar răspunde din prima: au ingrediente locale. Nu istorie, nu primarul, nimic altceva. S-a dus vorba asta că oamenii se bazează cu ce se poate culege de prin grădinile din zonă. Hochmeister, mare maestru în traducere liberă, nu are un meniu extraordinar de amplu tocmai din acest motiv. Nu vei găsi aici midii și stridii și nici vită japoneză. Cu o brânză din Sadu, cu o ciupercă din pădurile din zonă nu ai cum să dezvolți un meniu cu care să umpli un meniu-roman.

Iar asta e bine pentru sibian, pentru că a mers vorba în târg că aici sunt produse de calitate, însă poate fi puțin ciudat pentru un străin. Străin de-al locului, nu neapărat de țară. Unul care ar putea lega lipsa paginilor cu lipsa de experiență a marelui maestru.

Terasa ciudată

Am venit în centru cu mașina, da, puteți arunca cu pietre. Mi-a fost puțină teamă că fiind atât de în centru, chiar poți arunca o piatră de aici până în Piața Mare, voi avea probleme cu locurile de parcare. Am avut noroc și am parcat în spate la ”telefoane”, însă când m-am apropiat de restaurant am văzut că au rezervate permanent două locuri chiar în fața intrării. Cât de dependent de mașină vei fi, tot vei găsi un loc. Numai dacă nu cumva vei găsi alți doi ca tine, treziți mai devreme.

Am stat pe terasă, chiar dacă mirosea puternic a furtună. E ciudată terasa de aici, mai ales atunci când îți vine mâncarea iar prin spatele tău trec la câțiva centimetri toți trecătorii. Și absolut toți care au treabă pe aici merg pe lângă tine, pentru că pe cealaltă parte a străzii nu e trotuar. Poate că după două, trei pahare, sau după șase, șapte sticle de bere, vorba premierului, nu te mai simți atât de inconfortabil, dar dacă ți-a trebuit mașină...

Scaunele și mesele nu sunt foarte spațioase, pare mai curând un picnic într-o parcare de tir-uri, însă chiar nu le poți avea pe toate.

Bun de mâncat

Am început seara cu un pahar de Fritz Cola și un Aperol Spritz, cea mai indicată băutură alcoolică pe timp de vară, iar pofta de ceva bun și, evident local, creștea cu fiecare înghițitură.

Am comandat o vânătă umplută cu ardei copt, nuci și brânză de capră, păstrăv afumat cu turtă de mălai și porc gătit lent cu piure de cartofi.

Dacă deja credeți că acest articol e plătit de către restaurant, mai bine nu citiți ce urmează. Vor urma câteva rânduri în care se va lăuda mâncarea și bucătarul. Dar le luăm pe rând.

Vânăta umplută cu brânză de capră și ardei copt e demențială. Chiar dacă pentru gustul meu ar fi trebuit mai mult coaptă, ideea preparatului e fabuloasă. Bine, exceptăm de aici pe cei care nu suportă brânza de capră. Ușoara pișcăceală a vânătăi, aciditatea din brânză domolită cu dulceața ardeiului copt depășește orice închipuire. Iar nucile dau o savoare de neuitat momentului.

Aceleași cuvinte bune și pentru păstrăvul afumat. Gustos, exact cum trebuie făcut, dar cel mai mult și cel mai mult mi-a plăcut mămăliga. O mămăligă prăjită care avea aroma de prăjeală pe plită, așa cum făcea bunica la țară. Și sosul de usturoi era foarte bun. Se vedea că sunt produse de calitate, exact ce vă spuneam mai devreme. Iar carnea de porc gătită lent, cu sosul de bere, din nou, savuros.

Cu siguranță contează că produsele sunt proaspete, sunt crescute în grădină sau păscute în iarbă de-a noastră, dar ține și de bucătar să le aranjeze într-un mod plăcut papilelor. Pentru tot ce v-am povestit nota de plată nu a trecut de 130 de lei.

Concluzia e că merită să ajungi la Hochmeister, poate chiar pe jos. Doar că data viitoare nu aș mai sta pe terasă, e incomod și indiscret pentru gustul meu.

 

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pofticiosul

Acum 5 luni

Te miri ce, si-n fond nimic!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 5 luni

De niciun fel! Farfurii mari si urate, aranjament de 3 lulele... Inca unii care umfla banii sibienilor!
Raspunde

Elzorab

Acum 5 luni

Am fost, am mancat, m-am lămurit. Totul fad si fara personalitate. Autorul articolului probabil era rupt de foame si celor de la Hochmeister li s-a făcut mila. Un peste uscat si fara cap in farfurie spune totul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pofticiosul

Acum 5 luni

Degeaba dati dislike.Ala se cheama restaurant? Aia e mancare de sute de lei?

Raspunde

Gospodina

Acum 5 luni

Ardeiul copt nici macar nu-i curatat bine. Carnea pluteste intr-o zeama, piureul o fi din fulgi. In orasul asta nu gasesti un restaurant de Doamne ajuta. Numai preturi mari si calitate de cantina IRES.
Raspunde

Munteanu

Acum 5 luni

Astia au serviciu de dat dislike. Mancarea nu arata tocmai apetisant, iar frunzele alea de varza sau ce-o fi o fac si mai putin tentanta. Frunza peste mamaliga prajita! Hai c-am vazut-o si pe asta!
Raspunde

@@@

Acum 5 luni

Mai puteti da dislike-uri? Toate familiile angajatilor au fost mobilizate? Oricum, parerea noastra ramane aceeasi!
Raspunde

Andrei

Acum 5 luni

Astia numai mizerii din astea promoveaza. Cica "Hochmeister". Fite si figuri de hermanstanteni. Oricum lucrurile sunt clare. Mancare mai buna ca cea ROMANEASCA rar gasesti pe unde te plimbi. Mai au unii cate un fel de mancare buna, dar daca este facuta cu produse cu gust de plastic, din supermaket, tot degeaba. Dar nu ar promova astia o pensiune cu specific romanesc nici sa-i pici cu ceara. Nu tot ce are nume nemtesc este si bun, dar pentru snobi si fraieri, reclama sa fie, ca iute vor si ei, sa fie in pas cu "moda" si cu ultimele fite.
Raspunde

Contra

Acum 5 luni

Mancarea ca mancarea, peste tot e la fel: banala si scumpa, dar mesele puse pe trotuarul din Piata Sciller? Trecatorii se pot uita in blidul consumatorilor! La un restaurat sau terasa te duci ca sa-ti priasca ceea ce consumi, nu sa simti respiratia unuia in ceafa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus