Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Peste un milion de euro: creșă nouă în Avrig, lângă Palatul de vară al lui Samuel von Brukenthal

Peste un milion de euro: creșă nouă în Avrig, lângă Palatul de vară al lui Samuel von Brukenthal

Primăria din Avrig a semnat un contract de 5,59 de milioane de lei pentru execuția unei creșe pe un teren aflat chiar lângă Palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal.

 

Contractul a fost semnat la finele lunii iulie cu societatea de NV Const din Șelimbăr, județul Sibiu, și are un termen de ridicare a noii creșe în termen de cel mult 20 de luni. ”Creșa a fost concepută pentru a funcționa cu program prelungit, activitățile specifice desfășurându-se în cinci grupe dimensionate pentru 15 locuri în grupele mari și 10 locuri în grupa mică, iar activitățile comune - în spațiul multifuncțional. Pe lângă activitățile comune desfășurate în sala multifuncțională, acesta va prelua și funcțiunea de servire a mesei necesară programului prelungit. La nivelul inferior s-a propus o bucătărie pentru prepararea alimentelor, iar la același nivel în exterior, în curtea interioară, se propune un spațiu multifuncțional în aer liber, care poate fi folosit și ca loc de servire a mesei în aer liber”, se arată în caietul de sarcini elaborat pentru atribuirea contractului.

Creșa va fi ridicată pe două niveluri care se vor ”mula” pe forma terenului

Curtea creșei va include și un loc de joacă, pe lângă amenajarea unor spații verzi. Iar accesul copiilor cu vârste cuprinse între 1,5 și trei ani va fi realizat prin vestiarul unde va avea loc și verificarea stării de sănătate a celor mici. ”Această zonă de triere este în legătură directă cu cabinetul medical și izolatorul dotat cu grup sanitar”, se mai cere prin caietul de sarcini.

Terenul pe care va fi ridicată clădirea creșei cu o suprafață utilă de 930 de mp măsoară peste 2,7 ha și găzduiește și o școală generală.

Costul lucrărilor va fi acoperit din fondurile europene nerambursabile atrase de administrația din Avrig prin intermediul Programului Operațional Regional.

Vizualizari: 1001

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 5 luni

Imi place cum se potriveste arhitectura noii crese cu palatul de vara......... NOT!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus