Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

”Am 24 de mame sub 16 ani în sat”. Alternativa la educație sexuală gândită de primarul din Dumbrăveni

”Am 24 de mame sub 16 ani în sat”. Alternativa la educație sexuală gândită de primarul din Dumbrăveni

Locuitor al satului Șaroș pe Târnave, care aparține de Dumbrăveniul pe care îl conduce din postura de primar, Emil Dârloșan spune că în satul cu 1.600 de locuitori, 24 de fete sub 16 ani sunt deja mame. E de părere că nu orele de educație sexuală ar rezolva astfel de situații.

”Avem o problemă cu romii. Să știți că e dificil. Eu stau în Șaroș pe Târnave. Am 24 de mame sub 16 ani în sat. Vă dați seama ce înseamnă să naști la 13 ani? Și să îți lași copilul în spital? Integrarea aceasta este foarte dificilă”, a declarat Emil Dârloșan (PSD), primarul orașului Dumbrăveni, într-un comunicat de presă. 

Întrebat dacă el nu consideră că orele de educație sexuală în școli nu ar reduce astfel de situații, Emil Dârloșan a răspuns negativ. În primul rând, pentru că fetele care ajung să nască nu mai merg, de fapt, la școală. ”Fetele care au născut nu mai mergeau la ore. La Primărie primesc aproape zilnic amenzi date pentru copii de 6-7 ani care sunt prinși plecați de acasă. Eu aș opri toate ajutoarele sociale și le-aș condiționa de participarea la ore. Doar că, momentan, din cauza pandemiei prezența fizică la ore nu mai este obligatorie. Din punctul meu de vedere, în Dumbrăveni sunt foarte mari probleme. Până când alocațiile și ajutoarele sociale merg în proporție de 70% pe alcool și țigări...”.

În acest context, alternativa la educația sexuală în școli este educarea părinților, crede primarul orașului în care comunitatea romă este a treia ca pondere etnică (aproximativ 17,5%, conform recensământului din 2011). ”Prima dată ar trebui educați părinții acestor tinere mame. Să vină la școli părinții cu copiii”, consideră Dârloșan.

Vizualizari: 2600

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Andrei

Acum 5 luni

Pai normal ca nu ajuta la nimic educatia sexuala. Asta era doar motiv folosit pentru implementarea in scoli, la copiii normali, teoriile elgebetiste si de gen. Pluseristii nu au nici o treaba cu tinerele mame, in marea lor majoritate tiganci. Au treaba cu sexualizarea si pervertirea copiilor de la varste cat mai fragede. Uitati-va la rapoartele din tarile care au adoptat aceste mizerii in programele scolare si vedeti ca au CRESCUT numarul de fete abuzate, numarul de avorturi inclusiv numarul de mame tinere. Toata miza este politica lor marxista, de corupere a tinerilor si a copiilor in perversitatile elgebetiste. Sper din tot sufletul ca USR-istii, pluseristii, partidul sodomitilor sa ajunga sub pragul de 1% acolo unde le este locul.
Raspunde

Munteanu

Acum 5 luni

Nu am prejudecati, dar nu se specifica etnia... La oameni fara educatie, educatia sexuala e ca pana la palaria pe care n-o ai... Educatia sexuala e pt. persoane care constientizeaza ce inseamna aceasta parte a vietii lor, nu pt. unii care se acupleaza din intamplare...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un needucat

Acum 5 luni

In tarile unde se preda educatie sexulala, studiile arata ca adolescentii isi incep viata sexuala mai tarziu, sunt mai putine cazuri de boli cu tranzmitere sexuala si sarcini la minore. Copii din ziua de astazi nesupravegheati au acces la materiale cu continut sexual si nu au cunostiintele necesare pentru a discerne ce se petrece acolo, observand doar actul mecanic in sine si umilirea sexului “slab”, de unde si lipsa de respect fata de femei in randul tunerilor… educatia sexuala vine la pachet cu educatie religioasa, consiliere psihologica, etc… dar poate needucatul de mine integ prea putin si vreau sa pervertesc tineretul tarii…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus