Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ACTUALIZARE: Instalarea camerelor video pe Secția ATI COVID, condiționată de numărul de cazuri și reorganizarea zonelor

ACTUALIZARE: Instalarea camerelor video pe Secția ATI COVID, condiționată de numărul de cazuri și reorganizarea zonelor

Actualizare: Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vin cu precizarea că achiziționarea și instalarea sistemelor de supraveghere video a zonei roșii ATI-Covid a fost temporizată de scăderea numărului de cazuri și de reorganizarea zonelor verzi și roșii. Astfel, în momentul de față, se analizează mai multe posibilități/zone de amplasare iar decizia privind achiziționarea și montarea acestora, inclusiv locația, se va lua în funcție de contextul pandemic și evoluția numărului de cazuri.

„În vederea achiziționării și instalării sistemului de supraveghere video în cadrul zonei roșii ATI-Covid, au fost solicitate oferte de preț și de configurare pe mai multe posibile locații de amplasare. Scăderea numărului de cazuri și reorganizarea zonelor verzi/roșii a temporizat achiziționarea și instalarea sistemului. În momentul de față se analizează mai multe posibilități/zone de amplasare iar decizia privind achiziționarea și montarea acestora, inclusiv locația, se va lua în funcție de contextul pandemic și evoluția numărului de cazuri – care vor determina reorganizarea spațiilor și a numărului de paturi. Precizăm că, în cadrul SCJU Sibiu, se desfășoară în prezent și o serie de lucrări de renovare/modernizare/extindere în mai multe pavilioane iar pentru o eventuală reorganizare a structurii și a numărului de paturi în funcție de evoluția pandemiei, trebuie luate în calcul și aceste aspecte, care vor influența și traseele/circuitele roșii”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

Știre inițială: Încă de la începutul lunii martie a acestui an, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu anunța instalarea unui sistem video de supraveghere pe secțiile ATI COVID. Cu toate acestea, potrivit reprezentanților instituției, instalarea obiectivelor a fost amânată pentru cel de-al patrulea trimestru al acestui an. În momentul de față procesul de achiziționare este în stadiul de negociere. Cel de-al patrulea trimestru începe cu luna septembrie și se termină în decembrie.    

În luna martie a acestui an, Florin Neag, manager interimar al spitalului, în acea perioadă, declara că vor fi montate camere de supraveghere pe secțiile ATI COVID ale spitalului, în cel de-al doilea trimestru al anului.

„Camerele vor fi montate în cursul trimestrului II, după aprobarea bugetului”, susținea Neag în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului.

Cu toate acestea, în momentul de față, secțiile ATI încă nu au un astfel de sistem instalat, procesul de achiziționare fiind în stadiul de negociere.

„În ceea ce privește achiziționarea și instalarea sistemului de supraveghere video în cadrul zonei ATI-Covid, procesul e în derulare. S-au cerut oferte de preț și configurare și urmează negocierea. Estimăm că sistemul video va fi instalat în trimestrul IV”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

Vă reamintim că necesitatea instalării unor camere video a fost constatată în urma unui control intern determinat de apariția unui articol în Turnul Sfatului. Alte propuneri care s-au făcut se referă la angajarea unui medic specialist psiholog pe această secție, precum și un program consiliere de specialitate din partea medicilor de la Psihiatrie pentru personalul medical care activează aici.

Sistem videointerfon achiziționat pentru altă secție

Conform achizițiilor făcute, în ultimul timp de spital, instituția a achiziționat un sistem de control cu videointerfon pentru Laboratorul Clinic de Radiologie.

„Sistemul de control acces cu videointerfon este achiziționat de spital pentru Laboratorul Clinic de Radiologie, pentru evitarea accesului persoanelor neautorizate și pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță”, mai spune Decebal Todăriță.  

Sursa foto: Arhiva TS 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Elzorab

Acum 2 ani

Dupa cum spuneam, acest specimen care se afla tot in pozitii de conducere este o nulitate, un afront la adresa oamenilor muncitori si corecti. Cate camere yrebuia sa monteze in cateva saloane? Daca nu a putut monta niste camere intru-un an de zile va imaginati cat e de capabil. Iar cei de langa el sunt la fel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus