Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Ministrul Cercetării și Digitalizării laudă două firme din Sibiu: ”sunt date ca exemplu peste tot”

Ministrul Cercetării și Digitalizării laudă două firme din Sibiu: ”sunt date ca exemplu peste tot”

Ciprian Teleman, cel care conduce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, apreciază că Sibiul are un mediu antreprenorial care participă activ la inovația în domeniul digital. Și a dat drept exemplu Elrond și Smart Bill.

Aflat în vizită la Sibiu în cadrul unui turneu organizat de aripa PLUS din carul USR PLUS, Ciprian Teleman s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor companii din Sibiu, dar și cu primarul Astrid Fodor. Ulterior, el a declarat că apreciază avansul digitalizării la Sibiu. ”Este un oraș orientat spre digitalizare, este primul din România care a avut un site. Are 287 de servicii de digitalizare, e pionier, la fel ca și Clujul”, a afirmat Ciprian Teleman în cadrul unei conferințe de presă organizată la Sibiu.

Digitalizarea instituțiilor publice din Sibiu are loc într-un context în care și companiile private dau dovadă de capacitate de inovație, mai apreciază Teleman, care a dat și exemple concrete. ”Firme din Sibiu sunt date ca exemplu peste tot și în România și peste hotare. Avem Elrond, avem Smart Bill, exemple la nivel național și internațional. Acestea sunt efectul unor oameni care s-au străduit. De exemplu, Elrond a preluat niște rezultate din cercetarea fundamentală și a găsit o modalitate de a accelera un algoritm”, a declarat Teleman.

Elrond, compania devenită cunoscută mai ales datorită lansării criptomonedei Elrond EGold, a revoluționat tehnologia blockchain (detalii aici), în timp ce SmartBill este inițiativa sibiană privată care a generat cel mai inovativ și utilizat program de contabilitate din țara noastră (un articol din 2017 despre SmartBill puteți citi aici).

Pentru astfel de companii orientate înspre inovație vor fi disponibile în viitor mai multe surse de finanțare nerambursabilă, promite Teleman. ”Pe partea de cercetare, Ministerul își propune ca noua strategie 2021 – 2027 să pună în lumină această arie a inovării antreprenoriale. Ministerul lasnsează teme de cercetare care sunt alocate în regim concurențial. Cercetarea în domeniile care vor produce modificări radicale în viitor nu a fost finanțată până acum. La Sibiu ne uităm cum putem ajuta și ce putem învăța”, a adăugat Teleman.

Sursa foto: Facebook / Ciprian Teleman

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 5 luni

stiti ce mai are Sibiul...un automat in primarie unde poti sa-ti printezi formularele pe care "de digitali ce suntem" le completam cu mana!!! abureli si tampenii!!! cele doua firme pomenite cu siguranta sunt reprezentative in domeniul lor dar nu au nici o legatura cu digitalizarea administratiei locale (despre care ma gandesc ca ministrul vrea sa vorbeasca)!!! NU se vrea digitalizarea administratiei pentru ca dispar din schema multe posturi "caldute"!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

sa nu mai vorbim ca dormea ministrul de numa...era obosit pentru ca s-a trezit la 5...https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ministrul-digitalizarii-a-atipit-de-mai-multe-ori-in-timpul-unei-conferinte-la-sibiu-1639569
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus