Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Primul mare eveniment sportiv organizat pe Lacul lui Binder

Primul mare eveniment sportiv organizat pe Lacul lui Binder

Aflat de câțiva ani în curs transformare într-o zonă de agrement și relaxare, Lacul lui Binder va găzdui la începutul lunii septembrie un prim mare eveniment sportiv: Binder Lake Triathlon. Organizat de Clubul Sportiv ”Aria pentru Sport” acesta este primul Thriatlon din Sibiu și a atras deja atenția pasionaților din toată țara.

”Estimăm că vom avea în jur de 150 de participanți în total, fie că vorbim despre participanți la probele individuale sau cele de ștafetă. Deși am făcut anunțul organizării competiției de doar câteva zile, avem deja aproximativ 40 de persoane înscrise, din toată țara: Baia Mare, Constanța, Timișoara, Brașov sau Cluj-Napoca. Feed-back-ul primit până acum este pozitiv și ne bucură”, spune Claudiu Niculciuc, președintele Clubului Sportiv ”Aria pentru Sport” și organizator al evenimentului.

Primul Triathlon din Sibiu presupune trei probe de anduranță, împărțite după cum urmează. Pentru început sportivii vor înota 650 de metri, respectiv o tură de lac, după care vor face tranziția pe biciclete și vor porni pe un traseu special amenajat spre Ocna Sibiului. După ce vor parcurge 20 de kilometri și se vor întoarce la Lacul lui Binder, sportivii vor alerga cinci ture în jurul lacului.

”Am ales această locație pentru că este una sigură, care merită promovată. Primăria a testat apa din lac și este una de calitate bună, iar facilitățile sunt ofertante. Țin să mulțumesc pe această cale primăriei municipiului Sibiu care ne susține”, a mai declarat Claudiu Niculciuc.

Reprezentanții municipalității atrag totuși atenția sibienilor că deși lucrările de amenajare a lacului se apropie de finalizare, ele nu sunt încă gata, motiv pentru care zona de agrement nu este deschisă momentan publicului larg.

Cât privește competiția Binder Lake Triathlon din 4 septembrie, cei interesați se pot înscrie urmărind acest link. Participarea este gratuită.

Citește și:

Primăria Sibiu: Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport și agrement, în linie dreaptă

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5187

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Sibian SB

Acum 10 luni

La articol apare o poza cu un individ, acesta se da cu un surf motorizat care se numeste Jetsurf, cel mai probabil modelul este Titanium DFI, prețul acestei jucarii este 12.900 eur fara tva, merge cu benzina si e destul de puternic pt un lac mic. Deci o treaba nu scumpa ci ff scumpa, poza nu are legătură cu sporturile practicate in viitor pe acest lac, asta pt cei care cred ca in curand te duci la lac si închiriezi o jucărie ca aia... :) Dar sa speram ca pe lângă multe planuri de viitor si povești apar si rezultate concrete.
Raspunde

Uuu

Acum 10 luni

bravo, se vede ca ejti jmecher si ai inteles textul articolului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus