Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-5°C

Din cei 16 sibieni internați cu Covid-19 la Spitalul Județean, doi sunt vaccinați

Din cei 16 sibieni internați cu Covid-19 la Spitalul Județean, doi sunt vaccinați

Doi pacienți din totalul de 16 internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt vaccinați împotriva virusului SARS Cov-2. Unul dintre ei se află pe secția ATI a spitalului, fără a fi, însă, intubat, iar celălalt este pe Secția de Boli Infecțioase. Ambii pacienți sunt trecuți de vârsta de 60 de ani și prezintă boli asociate.

Un singur pacient din cei șase internați pe Secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este vaccinat împotriva virusului SARS CoV-2. Potrivit reprezentanților spitalului acesta se află pe Terapie Intensivă, nefiind intubat. Are totuși nevoie de o cantitate mai mare de oxigen. Pacientul are vârsta de peste 60 de ani și prezintă comorbidități, boli grave asociate.

Un al doilea pacient vaccinat se află internat pe Secția de Boli Infecțioase, fiind diagnosticat cu COVID-19. Și în acest caz persoana este trecută de 60 de ani și prezintă boli asociate.

În acest moment, în Spitalul Județean din Sibiu sunt internate, în total, 16 persoane diagnosticate cu COVID-19. Șase dintre aceste persoane se află pe Secția ATI.

Potrivit raportului trimis de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu, 258 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, în Sibiu.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 251.975 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 132.863 persoane cu prima doză de vaccin și 119.112 persoane cu cea de-a doua doză.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Andrei

Acum 1 an

Este normal. La noi, la o rata de vaccinati/nevaccinati de 25/75 infectiile noi sunt la 12,5 % vaccinati. In Israel, unde raportul de vaccinati/nevaccinati este exact invers, adica 75/25, infectiile noi sunt de peste 85% vaccinati. Deci vaccinul nu ajuta la nimic. Degeaba va straduiti voi si sistemul sa lansati ideea mincinoasa ca vaccinul ar oferi vreo protectie. Numerele vorbesc de la sine. Si astea sunt datele sistemului, care oricum sunt manipulate sa dea bine pentru vaccinare. In realitate, lucrurile sunt CATASTROFALE pentru cei vaccinati. De altfel va veti convinge in sezonul gripal care urmeaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus