Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Primăria vrea să cumpere o clădire cu 38 de încăperi pentru noul sediu al Direcției de Sănătate Publică Sibiu

Primăria vrea să cumpere o clădire cu 38 de încăperi pentru noul sediu al Direcției de Sănătate Publică Sibiu

Consiliul Local al Municipiului Sibiu se întrunește săptămâna viitoare pentru a aproba, printre altele, ”acordul de principiu în vederea achiziționării imobilului situat în Sibiu, strada Morilor, nr. 51”.

Scopul final este ca după achiziție imobilul să fie transferat în proprietatea statutului român, astfel încât acolo să funcționeze noul sediu al Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Mai departe, actualul sediu al DSP Sibiu ar urma să revină municipalității sibiene pentru extinderea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

”Pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare ale Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu este necesară extinderea spaţiului existent, şi aşa cum rezultă din adresa Spitalului nr. 3921/2021 , o soluţie viabilă este realizarea unui transfer de imobile pentru relocarea activităţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu se află în proces de acreditare şi trebuie să îndeplinească o serie de condiţii de spitalizare, printre care ”reamenajarea secţiilor chirurgicale”, ”amenajarea unui Bloc Operator cu duă săli de operaţie, spaţii conexe şi dotarea cu aparatură în vederea lărgirii sferei de servicii oferite” sau ”asigurarea unor spaţii suplimentare pentru ambulatoriul de specialitate al spitalului cu cabinete de consultaţii care să aibă minim 16 metri pătrați, conform standardelor actuale (actualmente cabinetul de chirurgie are doar 9 metri pătrați)”.

”Astfel, transferul în administrarea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, a spaţiilor în care funcţionează în prezent Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, ar permite îndeplinirea standardelor minime pentru acreditare stabilite de ANMCS, prin realizarea condiţiilor menţiona e în Ordinul M.S. 914/2006, de dotare a secţiil or cu anumite spaţii destinate pacienţilor, vizitatorilor, personalului medical, curăţeniei, servirii mesei, depozitării lenjeriei, efectivelor personalului și aparţinătorilor, precum şi medicaţiei şi materialelor sanitare, care în prezent nu există sau nu corespund normelor”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Pentru a realiza toate cele enumerate mai sus, municipalitatea a găsit o clădire pe strada Morilor, la nr. 51, foarte aproape de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu.

”În prezent, clădirea din Sibiu, str. Morilor, nr. 51, este proprietate privată șai este structurată pe două nivele; are suprafaţa construită desfăşurată de 1188 mp (38 încăperi + toalete pe fiecare nivel), anexe în suprafaţă de 440 mp şi teren de 1889 mp. Imobilul se află în zona centrală , cu acces din două străzi , respectiv str. Morilor şi Aleea Filozofilor şi dispune de 24 locuri de parcare amenajate în jurul clădirii”, explică reprezentanții Direcției de Patrimoniu și Cadastru.

Nu în ultimul rând, raportul precizează faptul că ”în vederea achiziţionării imobilului menţionat mai sus, pentru negocierea preţului de cumpărare, este necesar un raport de evaluare al imobilului, întocmit de către o persoană fizică/juridică autorizată ANEVAR”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6837

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Kokos

Acum 2 ani

Oare clădirea respectiva nu aparține SC Construcții Sa, firma de casa a primăriei? Ca sa vezi ce coincidenta!
Raspunde

Statul

Acum 2 ani

Cum a fost dobandita cladirea de actualul proprietar?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

a construit-o
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

actualul proprietar n-a construit nimic!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

pana la urma sunt mari prieteni cu cei de la Constructii SA...cladirea trebuia data in compensare pentru golaniile pe care le-au facut cu proiectele de la primarie!!!!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Tocmai , ca nu cred ca va fi data în compensare , va fi cumpărată la un preț supraevaluat , deci o nouă golănie!
Raspunde

Dragos Vasile

Acum 2 ani

Se pare ca cineva din Primarie face lobby ptr firma D-lui Tusinean si D-lui Tuta (Constructii SA). Firma sibiana pusa intentionat pe butuci de cei doi, care printre altele a pagubit Primaria cu miloane de Euro ptr lucrarile de Amenjare Lac Binder si renovare Stadion Municipal SB si Liceul de Arte. Acum se vede legatura! Primaria ar fi trebuit sa primeasca aceasta cladire gratis in baza avansurilor date catre Constructii Sa si a lucrarilor nerealizate. Dar cineva din Primarie joaca cum vrea D-ul Tuta macelaru si D-ul Tusinean (un impostor). Trebuie ancheta in Primarie nu sa plateasca cetateanul aceasta gafa.
Raspunde

Cestai

Acum 2 ani

Se pare ca stii "starea de fapt". Ce te opreste sa faci o sesizare parchetului?
Raspunde

Corectitudine!

Acum 2 ani

Pe urmele d Deleanu! Felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus