Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

A cincea zi de FITS: teatru aerian, acrobații, lansări de carte și expoziții, printre atracțiile principale

A cincea zi de FITS: teatru aerian, acrobații, lansări de carte și expoziții, printre atracțiile principale

A cincea zi de FITS aduce la Sibiu o varietate de evenimente dedicate artele spectacolului. Astfel, în sălile de teatru, în spațiile de conferințe, în biserici sau în aer liber sibienii se pot bucura astăzi de un maraton de evenimente. Reprezentații ale unor regizori cu faimă internațională, conversații culturale, ateliere, teatru aerian sau acrobații se regăsesc în programul acestei zile.

Selecție de spectacole programate astăzi, 24 august, la FITS

Dramaturgul iranian Nassim Soleimanpour aduce, cu spectacolul „Nassim”, un nou experiment teatral îndrăzneț. În fiecare seară, acestuia i se alătură pe scenă un alt actor, în timp ce scenariul se află într-o cutie sigilată... Un emoționant spectacol autobiografic puternic, universal, „Nassim” este o demonstrație teatrală frapantă despre forța unificatoare și totodată dezbinătoare a limbajului. Îl vom putea urmări începând cu ora 17:00, la Teatrul GONG - sala etaj.

În spectacolul „OMMA”, Josef Nadj aduce laolaltă opt dansatori din țări precum Mali, Senegal, Coasta de Fildeș, Burkina Faso și cele două republici Congo. Împreună, aceștia formează un corp colectiv în care fiecare își afirmă propria limbă, propria identitate, propriul dans, alcătuind o buclă de reacție între individ și grup, ducându-ne inevitabil cu gândul spre omul universal. „OMMA” va fi prezentat la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA - UniCredit (Sala „Eugenio Barba”).

Sala Mare a Teatrului Național „Radu Stanca” va fi gazda spectacolului „Conferința iraniană”, începând cu ora 20:00. Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort.

 „În fața ușii” este un spectacol cu pantomimă, muzică, improvizație și fantezie, ce reflectă ușile vizibile și invizibile pe care le-am deschis și le-am închis pe parcursul vieții. Un spectacol ce îmbină abil tehnici de mimică și dramaturgie comică, în care acțiunea și firul narativ sunt exprimate prin gesturi și mișcare, iar expresia facială are o forță uriașă. 

„Suspendați în... anii ’80” este un spectacol de teatru fizic aerian în care două personaje sunt atrase într-o lume de benzi desenate și filme de animație, prin intermediul unor proiecții video de mari dimensiuni, în timp ce fac echilibristică deasupra publicului, suspendați în hamuri. Vor avea loc reprezentații în Piața Mare, începând cu ora 20.45.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank. 

Întreg programul evenimentelor de astăzi îl găsiți aici.

Vizualizari: 1312

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 3 luni

De ani buni in Sibiu nu se mai organizează festivalul de teatru ci festivalul...circarilor....urlătorilor...etc etc!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus