Joi,
06.10.2022
Ceata
Acum
2°C

Economia Sibiului după pandemie: Șomajul scade, numărul locurilor de muncă vacante crește

Economia Sibiului după pandemie: Șomajul scade, numărul locurilor de muncă vacante crește

Cele mai recente date făcute publice de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu arată o scădere a șomajului în comparație cu luna anterioară, în vreme ce numărul locurilor de muncă vacante crește în comparație cu aceeași lună a anului trecut.

La sfârșitul lunii iulie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 3.982 șomeri, din care 1.889 femei, rata șomajului fiind de 2,02%, mai mică  cu 0,06 puncte procentuale decât valoarea înregistrată în luna iunie 2021.

”Din totalul de 3.982 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sibiu 1.550 erau beneficiare de indemnizţie de şomaj, iar 2.432 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.438 șomeri provin din mediul rural și 1.544 sunt din mediul urban”, explică reprezentanții AJOFM Sibiu, într-un comunicat de presă.

Cât privește numărul locurilor de muncă vacante, la nivelul judeţului Sibiu sunt disponibile în această săptămână 752  locuri de muncă vacante oferite de 81 angajatori.

”Din totalul locurilor de muncă, 30 posturi (administrator bancar,agent servicii client, antrenor, analist calitate, asistent manager, consilier economie generală, director program, inginer chimist, inginer chimist, inginer petrolist, programator, şef de schimb etc.) se adresează persoanelor cu studii superioare, în timp ce 722 sunt pentru persoane fără studii superioare”, au transmis oficialii AJOFM Sibiu.

În comparație cu aceeași lună a anului anterior, numărul locurilor de muncă disponibile a crescut cu aproximativ 20%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1240

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus