Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Statistică. Ziua, ora și locul în care se petrec cele mai multe accidente în Sibiu

Statistică. Ziua, ora și locul în care se petrec cele mai multe accidente în Sibiu

La sfârșitul și la începutul de săptămână se produc cele mai multe accidente rutiere în județ, iar intervalul orar 14-22 este cel mai periculos din acest punct de vedere, arată un studiu transmis Turnul Sfatului de către INPJ Sibiu. Ca și loc de producere al accidentelor rutiere, municipiul Sibiu are cele mai mari cifre, urmat de drumurile naționale și de municipiul Mediaș.

În 84% din accidentele în care au fost implicați sibieni, vina le-a aparținut

În primele șase luni ale anului s-au produs în județ 211 accidente, care au avut drept consecinţe decesul a 17 persoane, rănirea gravă a 42 persoane şi rănirea uşoară a 213 persoane. Față de aceeași perioadă a anului trecut vorbim de același număr de persoane decedate, de 62 de persoane rănite ușor, în plus față de 2020 și de 10 persoane rănite grav, mai puține.

Din cele 211 accidente rutiere grave, în 177 au fost implicate persoane din județul Sibiu, iar în 149 dintre acestea, vina aparține sibienilor. În procente, în 84,18% dintre accidentele în care au fost implicați sibieni, vina le-a aparținut acestora.

Luni, între 14-22, în municipiul Sibiu. Statistic, aceasta e locul și perioada în care se petrec cele mai multe accidente

Distribuţia zilnică a accidentelor rutiere arată faptul că în perioada ianuarie - iunie 2021 cele mai multe accidente de circulație s-au produs în ziua de luni: 35 accidente, constatându-se că cele mai afectate zile de producerea accidentelor au fost zilele de luni, marți și joi. ”Putem concluziona faptul că atât perioada de week-end, cât și cea de la începutul săptămânii prezintă cel mai ridicat risc rutier din punct de vedere al numărului accidentelor rutiere, fapt ce ne determină să concentrăm resursele umane cu prioritate în această perioadă când traficul rutier este aglomerat”, susțin polițiștii sibieni.

Accidente numeroase se petrec de regulă în zilele de week-end – 32 – vineri, 31 – sâmbătă și 33 duminică, dar și luni și marți – 35, respectiv 34. Cele mai puține s-au petrecut în prima jumătate a anului în zilele de miercuri (24) și joi (22). Corelat cu numărul persoanelor decedate, în duminica au decedat cele mai multe persoane – 5, urmate de Marți (4) și luni (3). În nicio zi de sâmbătă nu a decedat nicio persoană în județ, în urma accidentelor rutiere, arată statistica IPJ.

Din punct de vedere al intervalului orar cel mai afectat în perioada ianuarie - iunie 2021 a fost cel cuprins între orele 14:00-22:00, interval în care se concentrează şi cele mai mari valori în rândul consecințelor înregistrate. S-au produs în această perioadă de timp 105 accidente din cele 211, aproape jumătate.

Distribuţia accidentelor rutiere în funcţie de mediul în care s-au produs evidenţiază faptul că din numărul total de accidente rutiere soldate cu victime 96 s-au produs în mediul urban (45,49%); 49 s-au produs pe drumurile naționale (23,22%); 31 s-au produs în mediul rural (14,69%) și tot 35 s-au produs pe drumurile comunale sau județene (16,58%); cele mai afectate localităţi de producerea accidentelor de circulație au fost Sibiu (88 accidente) şi Mediaş (22 accidente).

Foto deschidere: Arhivă

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus