Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Aproximativ 800 de preșcolari și școlari din Șelimbăr urmează să primească rechizite gratuite de la primărie: Vrem să încurajăm venirea copiilor nou mutați în Șelimbăr și să combatem abandonul școlar

Aproximativ 800 de preșcolari și școlari din Șelimbăr urmează să primească rechizite gratuite de la primărie: Vrem să încurajăm venirea copiilor nou mutați în Șelimbăr și să combatem abandonul școlar

Toți elevii, dar și copiii din ciclul preșcolar, care învață în Șelimbăr, Mohu, Bungard și Vestem vor primi un ghiozdan cu rechizitele de care au nevoie la școală, a anunțat primarul Marius Grecu. Intenția primarului este de a supune aprobării un proiect de hotărâre consilierilor locali într-o ședință ce ar urma să se organizeze de îndată tocmai în acest scop. ”Sunt mai multe chestiuni care implică această decizie. Ne referim, în mod clar, la prevenirea abandonului școlar și la readucerea copiilor din satele aparținătoare la școala din comuna noastră. Sunt părinți pentru care cele câteva sute de lei cât însemnă pregătirea unui copil pentru începutul școlii sunt bani importanți. Sau poate nici nu există. Un alt gând a fost pentru cei care nu au timp să se ocupe de asta, nu au vreme să caute prin magazine. În plus, nu e un secret că vrem să încurajăm venirea copiilor nou mutați în Șelimbăr la școlile de aici. Noi am reușit să contactăm o editură foarte importantă, am negociat un preț bun, ghiozdanele sunt cu licență Disney, la fel, foarte bune”, explică primarul Marius Grecu.

Prețul obținut de Primăria Șelimbăr pentru un copil preșcolar este de 100 de lei, în timp ce pentru școlari costul pachetului a fost de 150 de lei. Costul total al acestui proiect este de 104 mii lei și ar urma să fie suportat din bugetul local.

Pachetele ar urma să conțină caiete de lucru, seturi de creioane, pensule, creioane colorate, creioane cerate, acuarele, rigle, stilou, pahar, lipici, hârtie glasată, ghiozdan, etichete și seturi de caiete de diferite forme.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4172

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Eu

Acum 2 ani

Lăudabil!!!

Raspunde

Cisco

Acum 2 ani

Parca lucrurile bune vin numai din Selimbar. Felicitari ptr primaria Selimbar!

Raspunde

Ionuț

Acum 2 ani

fericitări! banii investiți în educație nu vor fi niciodată pierduți.
Raspunde

Ion Iolanesc

Acum 2 ani

Daca ar investi si in scoli si gradinite noi ar fi de asemenea o investitie de viitor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus