Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Radiologie și radioscopie digitală la Spitalul Județean prin dotarea cu un aparat de ultimă generație

Radiologie și radioscopie digitală la Spitalul Județean prin dotarea cu un aparat de ultimă generație

Secția de Radiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost dotată cu un aparat de radiologie și radioscopie digitală GE Healthcare Discovery RF 180, destinat pacienților internați în secțiile de Cardiologie, Neurologie, Obstetrică Ginecologie, Hematologie. Investiția, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, s-a realizat printr-o finanțare europeană nerambursabilă, obținută de către SCJU Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Aparatul face parte din programul de modernizare al acestei secții și se adaugă celor achiziționate în anii anteriori. Este vorba despre achiziționarea, instalarea și darea în funcțiune a aparatului RMN de 1,5T (din anul 2018), apoi a mamografului cu contrast (din anul 2019), a aparaturii de radiologie din Ambulatoriul de specialitate (policlinica) și Osteodensitometrului (din anul 2020).

Reprezentanții spitalului spun că prin utilizarea acestui aparat, examenele radiografice și fluoroscopice au cea mai mică doză de iradiere, datorită inovațiilor tehnologice întâlnite la nivelul aparaturii moderne de radiologice digitală.

„Este  un aparat compact care asigură poziționarea rapidă în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte, cu sistem de elevare a mesei, asigurând poziționarea facilă inclusiv a pacienților vârstnici sau cei aflați în stare gravă și care, datorită sistemelor de asigurare din timpul examinărilor, reduce semnificativ teama acestora. Intrarea rapidă în funcție a aparatului este datorată și suportului logistic asigurat de echipele Medist Imaging & POC și General Electric Healthcare, care au furnizat și instalat echipamentul acesta de radiologie digitală producție 2021, care a înlocuit un aparat produs în anul 1993”, spune Conf.univ.dr. Florin Grosu, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală al SCJU Sibiu.

Managerul interimar al spitalului spune că intrarea în activitate a acestui aparat crește capacitatea spitalului de a oferi suport medical pe circuite separate în actualul context epidemiologic.  

„Intrarea în activitate a acestui aparat, în afara faptului că modernizează și aduce la standardele actuale radiodiagnosticul pentru categoriile de pacienți internați în secțiile arondate acestuia, crește posibilitatea spitalului de a se putea organiza funcțional pentru a oferi suport medical, pe circuite separate, tuturor pacienților în contextul epidemiologic aflat în evoluție, luând în considerare creșterea constantă a numărului de pacienți Covid pozitiv din județul nostru”, spune juristul Robert Fotache.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 2 ani

Si cate luni trebuie sa asteptam ca sa ne programam prin CAS la aparatul acesta ultrperformant?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus