Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Ludovic Orban despre criza politică în care se află România: PNL, USR PLUS și UDMR, singura coaliție care poate să asigure o guvernare în beneficiul României

Ludovic Orban despre criza politică în care se află România: PNL, USR PLUS și UDMR, singura coaliție care poate să asigure o guvernare în beneficiul României

„Coaliția PNL, USR PLUS, UDMR și grupul minirotăților naționale este sigura coaliție care poate guverna în beneficiul Romîniei”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de persă susținută duminică, 5 septembrie, la Sibiu. Acesta a vorbit și despre criza de la guvernare, dar și despre faptul că partidele aflate la guvernare ar trebui să se întoarcă la masa negocierilor pentru a rezolva toate tensiunile și pentru a le oferi românilor promisiunile din campanie.

Ludovic Orban, președintele Partidului Naționa Liberal a făcut o serie de declarații astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu. Întrebat dacă se gândește să mai facă o coaliție cu parteneri de politici, în contextual actual de criză, acesta a răspuns că singura coaliție care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este cea formată din PNL, URS PLUS, UDMR și grupul minirotăților naționale. Acesta se află la Sibiu pentru susținerea și dezbaterea moțiunii sale de candidat la preşedinţia PNL pentru Congresul PNL din 25 septembrie.

„Punctul meu de vedere ca președinte al Partidului Național Liberal pe care l-am exprimat public este acela că singura coaliție care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este o coaliție formată din Partidul Național Liberal, USR PLUS și UDMR evident și cu susținerea grupului minorităților naționale din Camera Deputaților. Orice altă formă de coaliție nu are capacitatea de a guverna unitar, de a face reformele necesare pentru România, de a asigura proiectele de dezvoltare care sunt finanțate fie din fonduri europene, fie de la bugetul de stat și mai ales de a crește calitatea vieții și a crește veniturile cetățenilor”, a spus Orban.

De asemenea, președintele PNL a subliniat faptul că este de părere că dialogul și comunicarea ar putea rezolva situația de criză.

„Acum suntem într-o procedură și așteptăm să vedem cum va evolua procedura moțiunii de cenzură, în funcție de deznodământ, părerea mea este că trebuie să ne așezăm la masa dialogului, la masa negocierilor, să regăsim acele puncte care ne apropie, să îndepărtăm acele puncte care ne despart, să recâștigăm încrederea între parteneri și să ne concentrăm pe ceea ce așteaptă românii de la noi, o guvernare performantă în beneficiul cetățeanului”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a reamintit faptul că luni, 6 septembrie, de la ora 12:00 sunt convocate două reuniuni succesive ale Birourilor Permanente, pentru a dezbate motiunea de cenzură.

„Sper că luni, la ora 12:00, să avem cvorum și să putem să derulăm procedurile constituționale și legale cu privire la calendarul moțiunii de cenzură”, a mai spus președintele

Întrebat dacă este îngrijorat că se vor amplifica protestele împotriva PNL pe fondul acestei crize, Orban a răspuns afirmativ.

„Cu siguranță sunt îngrijorat de faptul că este o mare nemulțumire. Eu sunt convins că oamenii așteaptă de la noi ceea ce le am promis: patru ani de pace politică, patru ani de guvernare onestă și performantă în beneficiul cetățenilor. Nu își doresc certuri, scandaluri, conflicte, crize. În coaliție se așteaptă de la noi să ne concentrăm pe punerea în practică a lucrurilor bune pe care le-am promis”, a încheiat Ludovic Orban.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Șică, dragă, n-ai mai muncit de când ți-ai terminat stagiatura la Sf. Gheorghe! Poti iesi la pensie anticipat!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 an

Cine va mai crede? fsn=>pdsr+pd......pnl+psd=usl.....si alte clici inhaitate la ciolan. pd devine pnl nou(saracul Bratianu) si uite tot asa... Apoi au aparut tot felul de ciudati dornici sa se delecteze cu o portie...aur,usr,pmp,etc,etc. Singurii statornici sunt moghior,cu un program bine stabilit chiar daca s-au 'tavalit' cu toti pt a-si atinge scopul.. Si uite asa 30 de ani din viata noastra am tot sperat,am tot asteptat... Toti niste hotzi,totzi mincinoshi..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus