Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Peste 40 de carnete de conducere reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase într-o acțiune de prevenire a polițiștilor

Peste 40 de carnete de conducere reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase într-o acțiune de prevenire a polițiștilor

Peste 330 de sancțiuni contravenționale, 45 de carnete de conducere reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase în urma unei acțiuni comune de prevenire a principalelor cauze generatoare de accidente a polițiștilor din Sibiu în colaborare cu cei din județele vecine. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, peste 200, au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză.

Sâmbătă, 4 septembrie, în intervalul 13.00 – 17.00, 65 de polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au participat la o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente. Alături de ei au fost polițiștii Inspectoratelor de Poliție Județene Alba, Mureș, Brașov și Vâlcea, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii au acționat cu precădere în scopul prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

Acțiunea s-a desfășurat pe toate segmentele de drum național și drum județean, în municipiile Sibiu și Mediaș, precum și în orașele Avrig, Agnita, Cisnădie, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului.

Ca urmare a activităților derulate, polițiștii au constatat 6 infracțiuni, au aplicat 333 sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 45 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, respectiv 219, au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză.

Din cele 45 de permise reținute, 40 au fost pentru nerespectarea vitezei legale, 1 pentru alcool și 4 pentru alte abateri.

 

NU UITAȚI! Țineți cont de normele elementare de siguranță în trafic!

-        Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-        Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-        Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-        Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

-        Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-        Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-        Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

-        Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus