Vineri,
24.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Prânz surprinzător pe Victoriei. Am crezut că am nimerit la cafenea, dar am dat de un restaurant

Prânz surprinzător pe Victoriei. Am crezut că am nimerit la cafenea, dar am dat de un restaurant

Fosta terasă Mai s-a transformat de ceva vreme în Summer Breeze. Din exterior părea aceeași Mărie, cu altă pălărie, dar pentru că restaurantul la care voiam să merg inițial era închis, mi-am încercat aici norocul. Pe internet scria că servesc și mâncare, așa că n-am mai stat pe gânduri. 

Sâmbătă la amiază, înfometat, m-am așezat la o masă, pe terasă. Muzica, ceva bumpțăială a unui DJ de la televizor, îmi dădea impresia că sunt la un bar unde se petrece de dimineața până seara. Nimeni nu mânca atunci când am ajuns și nici nu a făcut-o cât am stat la terasă. Ne-am trezit noi, doi obosiți, fără chef de DJ-ială, să cerem de mâncare. Și nu orice. N-aveam chef, iar, de burgeri, paste ori salată, așa că ne-am desfătat - eu am cerut un mușchiuleț de porc în crustă de verdețuri, piure de cartofi cu chives și sos de piper roz, iar de partea cealaltă a mesei s-a ales un șnițel de pui cu sos de gorgonzola cu trufe și cartofi dippers.

Trebuie să recunosc, servirea nu m-a dat peste cap. Se cunoaște că muzica de la televizor a transmis o atitudine puțin flegmatică celor din jur, dar să spunem că nu m-a chiar deranjat în mod deosebit. 

Am cerut și două limonade cu pepene, care au venit destul de repede și au avut rolul de a ne mai stăpâni puțin foamea, în puțin peste jumătatea de oră cât am așteptat după mâncare. Nu aveam ce știi ce pretenții în ceea ce privește preparatele, recunosc, mă gândeam că nefiind neapărat restaurant, ci mai degrabă pub, nu va avea ce știi ce mâncăruri. Doamne, cât de tare m-am înșelat. În primul rând - platingul m-a dat pe spate. S-a văzut că oricine o fi fost prin bucătărie la ora respectivă nu le-a aruncat pe toate în farfurie, la nimereală, ci și-a dat oleacă interesul să arate bine. Apoi: Mușchiulețul meu era făcut perfect, piureul părea a fi din cartofi adevărați, nu de la pungă, iar sosul - un deliciu. Șnițelul cu sosul aferent, la fel. Mâncam, parcă, cu două guri. Când dintr-o farfurie, când din cealaltă, le mai combinam între ele, le mai mâncam și separat, m-am îndopat până nu am mai avut loc nici măcar de desert, la care oricum oferta nu era prea stufoasă - un lava cake cu înghețată și încă ceva, dar nu mai știu ce.

Pe cele prezentate mai sus am plătit aproape 100 de lei, un preț mai mult decât acceptabil pentru mărimea porțiilor, poziționarea localului și calitatea preparatelor. Cu siguranță nu e ultima dată când trec pe acolo pentru o masă copioasă. Ca prin minune (ori o fi fost prânzul copios), parcă până și personalul și-a schimbat atitudinea la final. Am fost serviți cu zâmbete largi și chiar poftiți să mai revenim.

Comentarii

8 comentarii

Pofticiosul

Acum 2 săptămâni

Se vede ca ti-a fost chiar foame... preparatele nu arata deloc apetisant, poate or fi fost gustoase cum scrii. Ideea aia de ciupercute de pe marginea farfuriei nu arata a opera culinara! Sa va fie de bine!
Raspunde

Cincin

Acum 2 săptămâni

Oare cand cresteti mari si incetati sa apreciati intr-atata baltoaca de sos trantita in farfurie??? Mai aruncati o privite la Chefi la cutite….nu-i atat de greu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lola

Acum 2 săptămâni

Cam obosite ciupercile si ardeiul care decoreaza prima farfurie ... Cat despre cum arata mancarea ... cea din prima farfurie parca a mai fost mancata o data, iar cea din a doua fotografie parca e trantita intr-o farfurie adanca, de felul 1. Ati uitat sa scrieti cat v-a costat mancarea ...
Raspunde

Marioara

Acum 2 săptămâni

Orice gospodina aranja mai frumos farfuriile... Astia nu-s bucatari, sunt amatori! Incearca retete de pe net si cam atat...Si la cantina iti aranja mancarea mai frumos in farfurie...
Raspunde

Teo

Acum 2 săptămâni

Ar fi fost mai interesant sa fi facut roza vanturilor in prima farfurie...
Raspunde

Gospodina

Acum 2 săptămâni

farfurii urate, continutul la fel de urat! Steaua aia in trei colturi e oribila! Si la cantina partidului, mancarea era aranjata cu mai mult gust...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius

Acum 2 săptămâni

Nici de foame n-as manca asa ceva! Mai bine 2 covrigi!
Raspunde

Rob

Acum 2 săptămâni

Bine ați venit în secțiunea comentarii. Aici puteți vedea opinia tuturor experților culinari care au văzut 3 episoade din chef la cuțite și au acumulat prin această metodă un excelent simț al artei gătitului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus