Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
24°C

Efectul introducerii parcării cu plată pe două dintre străzile Sibiului: au dispărut din mașini

Efectul introducerii parcării cu plată pe două dintre străzile Sibiului: au dispărut din mașini

La trei luni de la transformarea locurilor de parcare în unele cu plată, pe străzile Constantin Noica și Ștefan cel Mare din Sibiu efectele sunt vizibile: chiar și la mijlocul unei zile lucrătoare există locuri de parcare libere.

Un leu pe oră costă, de la 1 iunie 2021, parcarea pe două tronsoane ale străzilor Constantin Noica și Ștefan cel Mare din apropierea centrului Sibiului (este vorba de tronsoanele cuprinse între intersecțiile celor două străzi amintite cu străzile Revoluției și Costache Negruzzi). Înainte de această dată, zona era cunoscută drept una extrem de aglomerată, cu locuri de parcare aproape inexistente după primele ore ale dimineții.

La trei luni de la implementarea acestei măsuri ca urmare a unei hotărâri aprobată de Consiliul local Sibiu, efectele sunt vizibile cu ochiul liber. Pe strada Constantin Noica, de exemplu, în jurul orei 14:00 a zilei de marți erau aproape 20 de locuri de parcare libere. ”Da, e ușor de văzut că lucrurile s-au schimbat și asta destul de repede. Chiar am văzut și mai mulți vecini care acum parchează în curte, în loc să își mai lase mașinile la poartă”, descrie un locuitor al străzii care înainte purta numele de Moscovei.

Pe străzile adiacente unde parcările nu sunt, încă, taxate, nu doar că nu mai era niciun loc liber, ci și trotuarele erau ”călărite” de autoturisme personale.

Nici măcar o treime nu plătesc parcarea

Locuri libere erau de găsit și pe tronsonul de pe porțiunea străzii Ștefan cel Mare unde a fost introdusă taxarea parcărilor. Dintre mașinile parcate acolo, însă, o proporție covârșitoare erau lăsate fără a mai fi achitat acel leu pe oră. Mai precis, din cele 71 de mașini parcate pe tronsonul în discuție, doar 20 (adică un procent de 28%) erau parcate regulamentar: nouă mașini aveau abonament de parcare, iar 11 – tichete de parcare. 

Notă: Dintr-o eroare de documentare, reporterul Turnul Sfatului nu a luat în calcul metodele de plată on-line sau prin SMS a taxei de parcare. Prin urmare, procentul calculat mai sus al celor care nu au plătit taxa de parcare poate fi eronat.

Mai puțin de o treime din mașinile de pe strada Ștefan cel Mare aveau achitată parcarea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Aurel

Acum 11 luni

Dacă cei ce nu plătesc parcarea nu sunt amendați, atunci scopul parcări cu plată e atins doar pe jumătate. Din nou cei tupeiști râd de cei corecți. În străzile limitrofe și între blocuri e plin de mașini, inclusiv din alte județe. Acestea stau zile întregi nemișcate blocând accesul mașinilor locuitorilor de la blocuri.
Raspunde

Andrei

Acum 11 luni

Relax, vorbim după 1 octombrie când încep meseriasii de la academie, pana acum au fost plecați....
Raspunde

Alin

Acum 11 luni

Sunt incluse in cele 20 cu tichet sau abonament si cele care platesc prin aplicatie sau Sms ?
Raspunde

Dragos

Acum 11 luni

De fapt, tot ce s-a obținut este “migrarea” mașinilor pe străzile alăturate, unde parcarea e gratuită: N Titulescu, Fratii Grachi, s.a. E plin de VL, OT, DJ - probabil s-or fi mutat toți la casa…
Raspunde

Riveranul

Acum 11 luni

Astia care nu sunteți de acord aveti beemveurile 20 y.o. parcate acolo, așa-i? Va vorbirati intre voi sa dați dislike…
Raspunde

Sibian avut

Acum 11 luni

Sibienii bogatani, cu excursii la Dubai si saorme la Los Angeles, neamuri bogate de margineni si olteni care au facut averi imobiliare din gogosari si mere padurete nu ar da 2 lei pe parcare nici taiati cu briciul! Exact asa cum fac la Zoo, mai bine sar gardul decat sa ia bilet cu 3 lei!
Raspunde

Tot sibian

Acum 11 luni

stai linistit ca aia sunt oltenii tai. Aia din marginime totdeauna platesc dublu decat "vecinul", ca sa nu fie mai prejos. Aia cu "Vand Legume" , "Dublu Jeg" "Gaunos si Jegos" si " Oltean Turat" sunt cei care se trag pe coada, ca si-au luat "beemveu" si motorina e scumpa a naibii. Macar cu parcarea sa se scoata, nu-i asa?
Raspunde

Andrei

Acum 11 luni

Articolul nu e tocmai bine documentat, se poate plăti prin aplicație, sms chiar și abonamentul se face online, nu am nimic pe bord, tu ca ziarist nu ști dacă am plătit sau nu, dar cei ce verifica da...asa ca procentul este aiurea, dar direcția articolului bună as spune....doar ca as lua în calcul academia, dar as face un articol și cu zecile de mașini de politie parcate prin vecini, cu toate ca au locuri rezervate pe Revoluție...
Raspunde

Gheorghe

Acum 11 luni

Poate mai erau masini cu abonament, locatari, nu mai este nevoie sa afisezi permisul de parcare. Ce se pricep unui ziaristi, isi dau cu parerea inainte sa se documenteze.
Raspunde

Radu

Acum 11 luni

Ce mare realizare, au plantat niste indicatoare si au trasat cateva linii pe asfalt. Pe cine ajuta initiativa asta? Poate doar pe cei angajati sa se plimbe pe strazi si sa dea amenzi. Daca s-ar ingriji si de calitatea drumurilor cu banii din aceli bani colectati din amenzi... Nu cred ca o sa se intample...
Raspunde

Xfrgtrhdfhj

Acum 11 luni

Ar trebui ca toate parcarile din Sibiu sa fie asa de pe toate strazile si mai mult sa patruleze politia sa vada daca au sau nu platita parcarea si sa le ridice si mai ales cele de pe trotuar de pe strazile adiacente...
Raspunde

Miron Florea

Acum 11 luni

Incet incet o sa fie peste tot in Sibiu parcare cu plata. Poate nu va mai amintiti dar atat tatucul Johannis cat si "doamna" F doreau introducerea in tot orasul, inclusiv printre blocuri, a parcarii cu plata.
Raspunde

Paul

Acum 11 luni

Puteți sa faceți un reportaj cu proporția de amenzi care se dau dc nu ai tichet de parcare și nr de ridicări auto. În loc sa dea amenzii politia locala, mai bine vânează locurile de a ridica mașini.
Raspunde

Un sibian

Acum 11 luni

"efectul" este parcarea la blocurile de pe Noica, zona care era oricum SUPRA abuzata de angajatii de la politie!!! de ce politia si academia nu asigura locuri de parcare angajatilor / studentilor???!!! inca odata se dovedeste ca in primaria Sibiu lucreaza numai IGNORANTI si INCOMPETENTI!!!
Raspunde

Sibianul

Acum 11 luni

Dar în fața academiei înspre poliție chiar pe colț cum se parchează ? Acolo purtătorii de uniforme triplează parcarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus