Luni,
29.11.2021
Cer Senin
Acum
11°C

UNTOLD 2021: Certificatele digitale ale tuturor participanților, verificate cu o aplicație creată de doi sibieni

UNTOLD 2021: Certificatele digitale ale tuturor participanților, verificate cu o aplicație creată de doi sibieni

Mai sunt două zile până la deschiderea Festivalului UNTOLD, de la Cluj unde sunt așteptați zeci de mii de fani. Organizatorii și autoritățile au anunțat un amplu plan de măsuri astfel încât festivalul UNTOLD să fie, spun ei, „cel mai sigur loc public din România”, scriu cei de la G4Media. Respectarea măsurilor anti-Covid vor fi supravegheate de peste 2.000 de angajați MAI și 700 de agenți privați de securitate. De asemenea, accesul la festival exclusiv cu certificatul digital EU-COVID-19 sau cu testare. Certificatele vor fi scanate pentru a le fi verificată veridicitatea prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE, creată de sibienii Gabriel Cârjea și Traian Oprean.

La festival se va putea intra doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen, transmit organizatorii. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor, prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE.

Fanii festivalului trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;

fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Aplicația scanează codul QR al Certificatului Digital, verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) și afișează informațiile pe ecranul echipamentului de scanare.

Persoana care prezintă codul QR în vederea scanării este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în acest cod.

Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare.

Aplicația VACCIN.LIVE poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de către toate statele membre UE + Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino, Vatican, Macedonia de Nord, Ucraina și Turcia.

„Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca accesând portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate care să conțină cel puțin nume, prenume și data nașterii, pentru verificare.

De asemenea, în timpul show-urilor care vor avea loc în Sala Polivalentă, numărul participanților va fi scanat în timp real datorită tehnologiei pusă la dispoziție de Konica Minolta care va asigura monitorizarea evenimentului pe durata celor 4 zile, prin intermediul camerelor de supraveghere și soluțiilor software de analiză video avansată, împreună cu Metrici, brand românesc specializat în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.

Pe toată durata festivalului, participanții vor fi informați asupra obligativității de a purta mască” au transmis organizatorii.

Reamintim că festivalul UNTOLD are loc în perioada 9-12 septembrie.

Citiți articolul integral pe G4Media.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Rammstein

Acum 2 luni

Lui Pârțu îi luați prafurile?. Asta e supervaccinat cu opiu,cocaină,...!!
Raspunde

Patri

Acum 2 luni

la cluj e voie,cine plateste eventualele inmormintari sau spitalizari?boc,citu,orban,ciolacu,baarna,csolois?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus