Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Spitalul de Pediatrie din Sibiu mărește capacitatea ATI printr-un proiect european

Spitalul de Pediatrie din Sibiu mărește capacitatea ATI printr-un proiect european

Spitalul de Pediatrie din Sibiu continuă achiziționarea de echipamente de radilologie și imagistică medicală prin fonduri europene pentru a putea gestiona criza sanitară COVID-19 care se apropie de valul patru. Astfel, spitalul se pregătește să achiziționeze monitoare respiratorii, instrumente pentru anestezie și pentru reanimare, aparate de anestezie, aparate de diagnosticare, paturi medicale și noptiere, toate acestea pentru secțiile ATI și Boli infecțioase.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu urmează să achiziționeze echipamente de radiologie și imagistică medicală în cadrul proiectului de consolidare a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19. Banii pentru echipamente vin de la Ministerul Fondurilor Europene în urma unui contract de finanțare.

„Prin această achiziție, alături de celelalte proceduri de atribuire incluse în proiect, se intenționează a se atinge obiectivul general al proiectului, respectiv gestionarea eficiența și la timp de către Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a crizei generate de SARS- CoV2 în rândul pacienților pediatrici din Sibiu și județele învecinate. Obiectul contractului îl constituie achiziționarea de echipamente care să permită diagnosticarea, tratamentul și controlul pacienților infectați cu noul coronavirus, precum și a celor suspecți de a fi contractat SARS-CoV-2”., se arată în descrierea contractului.

Printre echipamentele ce urmează a fi achiziționate se numără un videolaringoscop, un echipament indispensabil unei secții de terapie intensivă și pe care spitalul nu-l deține, potrivit caietului de sarcini. Echipamentul este necesar intubației orotraheale care, la pacientul cu COVID-19, trebuie realizată cu videolaringoscop întrucât este o manevra eliberatoare de aerosoli. De asemenea, va fi achiziționat un aparat de anestezie, echipamentul fiind indispensabil realizării anesteziei generale, monitoare pentru funcții vitale, dintre care două sunt pentru suport și transport. În prezent secția ATI deține un singur monitor de funcții vitale complex cu o vechime mai mare de 8 ani care nu include și gazometrie. Se vor achiziționa și un spirometru, echipament destinat diagnosticării precoce si evaluării disfuncției respiratorii la pacienții COVID-19, echipament pe care Secția Boli Infecțioase și Secția ATI nu-l dețin, paturi ATI, paturi de spital, și noptiere. Tot pentru secțiile Boli Infecțioase și ATI se are în vedere achiziționarea unui set otoscop și oftalmoscop, echipament util în diagnosticul si tratamentul diferitelor patologii ale pacientului din Terapie Intensivă, având în vedere că pacientul critic este de multe ori netransportabil.

Pentru o parte din aceste echipamente contractele au fost atribuite, iar pentru o parte contractele sunt în curs de atribuire.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus