Grătarele ecologice și încurajarea sibienilor și turiștilor care ajung la Târgul de Crăciun din Sibiu să vină cu mâncare de acasă este o decizie care afectează industria HoReCa, arată câțiva dintre patronii de restaurante din centrul Sibiului.
Actualizare 17:45
În urma reacțiilor culese din domeniul HoReCa, organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu au transmis un punct de vedere cu privire la zona care va fi amenajată în centrul Sibiului.
„Zona de picnic nu înseamnă o zonă de grătare, așa cum s-a interpretat, ci o facilitate suplimentară, gândită ca o dovadă de ospitalitate în plus. Știm că sunt oameni printre noi care depun eforturi mari pentru a-și permite o excursie sau o vacanță, și a-i ignora nu ar fi o soluție. Atât în târg, cât și în oraș, împreună cu HoReCa, sunt sigur că vom reuși să oferim soluții și experiențe pentru toate bugetele. Înțelegem îngrijorarea și reacțiile, e normal când vine o idee nouă, dar Sibiul a arătat mereu ingeniozitate și inițiativă, iar asta ne dorim să păstrăm”, transmite Andrei Dragan Radulet, organizatorul evenimentului.
Știre inițială
Potrivit anunțului organizatorilor Târgului de Crăciun, anul acesta, vizitatorii vor avea la dispoziție o zonă de picnic, cu grătare ecologice speciale, care nu folosesc cărbuni pentru a nu face fum. Vor exista și cuptoare cu microunde, inclusiv pentru a încălzi mâncarea pentru bebeluși, precum și un spațiu dedicat alăptării, liniștit și confortabil. Toate acestea pentru ca „Oamenii să se bucure de atmosferă, fără presiunea de a cheltui bani”. Anunțul este unul care îi nemulțumește pe patronii din Sibiu.
„Nu mă mai surprinde nimic, e fără comentarii. Este de domeniul absurdului, e un lucru ciudat, nelalocul lui”, este o primă reacție de la un patron de restaurant din centrul Sibiului.
„Mai urmează să vină oamenii cu bradul de acasă”
Gigi Stancu, de la Old Lisbon, spune că pentru restaurantul pe care îl conduce anunțul reprezintă o nouă lovitură.
„În noi se dă permanent. Nu am auzit în țară să se facă pe undeva așa ceva, mai urmează să vină oamenii cu bradul de acasă, mai ales având în vedere situația financiară din țara noastră. Factura de curent a venit dublu luna aceasta, sunt cheltuieli, factura de gaz este și ea aproape dublă. În loc să fim susținuți se pare că se dă în noi. Vor să transforme centrul Sibiului în picnic? Noi ce căutăm acolo, care este sensul nostru în Sibiu?”, a declarat Gigi Stancu, patronul restaurantului Old Lisbon.
Horațiu Bujac, administrator de restaurant cu terasă în Piața Mare, spune că anunțul făcut de organizatorii Târgului de Crăciun îi afectează în mod direct.
„Orice activitate economică și de livrare de mâncare în Piața Mare ne afectează direct. Așteptăm și ne pregătim pentru târg și chiar încercăm să ajutăm organizatorii prin parteneriate, ne oferim sprijinul. Ce rost mai avem noi, operatorii economici, în acest context? Cum se pot obține avizele pentru DSVA si ANPC pentru aceste activități atât timp cât noi avem autorizații și suntem controlați de aceste instituiții? În cazul unei toxiinfecții alimentare cine răspunde pentru aceste acțiuni?”, a spus acesta.
Târgul de Crăciun de anul acesta
Organizatorii Târgului de Crăciun anunță că, în ciuda scumpirilor din acest an, se dorește ca evenimentul să rămână accesibil tuturor, „un spațiu gândit pentru ca oamenii să se bucure de atmosferă, fără presiunea de a cheltui bani. Fie că își aduc mâncare de acasă sau produse cumpărate din supermarket, nimeni nu va simți că nu aparține experienței doar pentru că nu consumă din târg. Într-un an în care românii simt cel mai acut scumpirile, târgul răspunde cu ospitalitate autentică, invitându-și vizitatorii să devină co-creatori ai propriei experiențe de sărbătoare, sub tema ediției: „E adevărat, e făcut de tine”, se arată într-un comunicat de presă remis joi.
Ediția din acest an va avea loc între 14 noiembrie 2025 și 4 ianuarie 2026, iar de Revelion vor concerta Cargo și DJ Funky Drop.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: mancare de acasa la targul de , horatiu bujac , horeca sibiu , târg de crăciun sibiu , Old Lisbon
Vizualizari: 2726
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Iancu
Acum 1 oră
???
Acum 1 oră
T.
Acum 1 oră
@Mimi
Acum 1 oră
Ciao bao