Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Bilete mai ieftine pentru sibienii care merg cu bicicletele la Astra Film Festival

Bilete mai ieftine pentru sibienii care merg cu bicicletele la Astra Film Festival

Astra Film Festival si Asociația Urban Bike Revolution invită sibienii pasionați de cinematografie să participe la proiecțiile și evenimentele festivalului folosind bicicleta, cel mai sustenabil mijloc de deplasare în spațiul urban. Inițiativa se numește Ride-in, iar spectatorii care pedalează spre film sunt răsplătiți pe întreaga durată a festivalului cu reduceri la bilete și abonamente.

Pentru ziua de sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 17:00, Astra Film Festival si Asociația Urban Bike Revolution propun un tur pe bicicletă prin cartierele Sibiului. Pornind din Piața Mică, turul străbate cartiere și străzi din oraș până în Muzeul Astra unde la ora 19 toți participanții sunt invitați la proiectia unui film.

Ne-am bucurat să oferim facilități celor care au venit cu bicicleta la film. E o plimbare plăcută, la capătul căreia poți vedea, doar la Sibiu, proiectate pe ecrane amplasate în locuri incredibil de frumoase, câteva filme remarcabile. Îi așteptăm pe prietenii noștri cu biciclete să vină și-n weekend la evenimentele Astra Film Festival”,  a declarat Dumitru Budrală, director-fondator Astra Film Festival, într-un comunicat de presă.

Acestui tur i se alătură si reprezentanți ai inițiativei "Românii Pedalează" din cadrul proiectului "Climate Heores: Youth voices for sustainable living", organizat de WWF Romania.

„Arta joacă un rol determinant în influnțarea modului în care se dezvoltă o sociatate. Initiativa Ride-In Astra Film Festival își propune, ca imprenă cu specatorii festivalului, să contribuie cu soluții simple dar de impact la marile provocări legate de mediul inconjurator. Bicicleta reprezintă instrumentul perfect pentru sustenabilitate urbană, oferă mobilitate tuturor categoriilor de varstă și sociale, ajută la reducerea poluării fonice și a aerului, ocupă spațiu public infim și ajută la creștere siguraței în orașe”,  spune Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution și inițiator al acțiunii.

Această inițiativă susține dezvoltarea unei infrastructuri adecvate pentru deplasarea pe bicicletă și promovează utilizarea acesteia în rândul elevilor și studenților, contribuind astfel la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus