Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Ce facem în weekend? Ne plimbăm cu mocănița și participăm la vânătoare de comori, în centrul orașului

Ce facem în weekend? Ne plimbăm cu mocănița și participăm la vânătoare de comori, în centrul orașului

Al doilea weekend din luna septembrie aduce la Sibiu mai multe evenimente atât pentru adulți, cât și pentru copii. Mergem la cinema, ne plimbăm cu mocănița, vizionăm expoziții și participăm la ateliere de creație și la o vânătoare de comori.

Vineri, 10 septembrie

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Cea de-a treia ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc în perioada 9 – 12 septembrie în Piața Mare din Sibiu. Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

Tot în acest final de săptămână începe și a doua ediție a Sibiu Contemporary Art Festival. Detalii despre programul evenimentului puteți afla aici.

Între 6 și 12 septembrie, în Parcul Tineretului, se desfășoară Foodie, șapte zile  de festival cu food-truck-uri din România, muzică bună și multe surprize.

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „După ce ne-am îndrăgostit”, „Zăpadă, ceai și dragoste”, „Un loc ca oricare altul”, „Codul Asasinului” sau „Shang-Chi Si Legenda Celor Zece Inele (3D) SUB” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Sâmbătă, 11 septembrie

Sâmbătă și duminică Asociația Prietenii Mocăniței desfășoară evenimentul „Zilele Mocăniței” și vă invită să descoperiți împrejurimile Sibiului într-o altfel de călătorie. Bilete puteți achiziționa de aici.

De la ora 9, sunteți invitați să participați gratuit, la treasure hunt în Sibiul Medieval. Detalii despre înscrieri și despre traseu găsiți pe pagina de facebook a evenimentului. 

Un nou traseu de drumeție va fi inaugurat sâmbătă. „Pe Plai” , poteca tematică de la Sebeșu de Sus până la Cabana Suru, face parte din programul „Anii Drumeției” și se întinde pe o distanță de 9 km pe culmea Moașei, traversând pădurile de foioase și cele de conifere, până pe versantul nordic Suru. Detalii aflați aici.

Tot în acest final de săptămână are loc și Medias Bike Marathon, o competiție de ciclism cross country care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât si celor profesioniști. Detalii despre eveniment găsiți aici.

Atelierele pentru copii și părinți din Orașul Artiștilor continuă și weekend-ul acesta la Sibiu, între orele 11-18. Informații găsiți aici.

Arhiva de ceai și cafea organizează un târg de discuri de vinil. De la rock și jazz la punk și metal, de la reggae, funk și blues la disco și soul, toate vă așteaptă la Arhiva de Cafea și Ceai pe 11 și 12 septembrie.

Asociația My Transilvania organizează de la ora 12 un Brunch în Țara Oltului - Sebeșu de Sus. Detalii despre eveniment găsiți aici. 

Duminică, 12 septembrie

La ora 10, teatrul Gong organizează Atelierul de Meșterilit - Albă ca zăpada - Păpușă pe tijă. Durata este de o oră, iar prețul biletului este de 14 lei.

Peste 150 de participanți vor fi prezenți la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional CAPITALA MUZICALĂ. Acest festival va avea loc în Piața Huet din centrul Sibiului în perioada 10-12 Septembrie 2021. Tinerii concurenții vor putea să-și confirme talentul interpretativ în cadrul secțiunilor: muzică clasică, folk, muzică populară și muzică pop, vocal sau instrumental.

Proiectul cultural-gastronomic. ,,Produc. Savurez. Mănânc" a ajuns anul acesta la ediţia a III-a. Prima întâlnire gastronomică din cadrul proiectului va avea loc, duminică, 12 septembrie 2021, între orele 11,00-19,00, în comuna Bradu, județul Sibiu. Tema evenimentului de anul acesta ,,Masa câmpenească” va transpune participanții în vremurile de demult, masa va fi servită în natură, chiar pe locul unde producătorii locali își desfășoară munca de zi cu zi. 

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus