Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Patru biciclete furate de doi băieți din Avrig au fost recuperate de poliție

Patru biciclete furate de doi băieți din Avrig au fost recuperate de poliție

Bicicletele unor persoane din Avrig au fost recuperate după ce polițiștii au găsit făptașii - doi băieți în vârstă de 12 și 13 ani din localitate.

În perioada 19 august – 7 septembrie, la nivelul Poliției Orașului Avrig au fost înregistrate patru sesizări prin care localnici reclamau faptul că bicicletele lor au fost sustrase din scările blocurilor unde domiciliază. În momentul comiterii faptelor, bicicletele nu erau asigurate.

Ca urmare a cercetărilor efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în 8 septembrie, polițiștii avrigeni au identificat doi minori, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, domiciliați în Avrig, bănuiți de comiterea faptelor. Totodată, cu ocazia activităților specifice desfășurate de către polițiști, au fost identificate 4 biciclete, acestea fiind returnate proprietarilor. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

În scopul prevenirii furturilor de biciclete, le reamintim utilizatorilor acestui mijloc de transport măsurile elementare de siguranță pentru a nu deveni victimele celor certați cu legea:

          Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

          Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

          Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !

          Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!

          Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roată şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!

          Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta pe deasupra acestuia.

          Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează adesea.

          De multe ori, bicicleta este lăsată pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, asigurată de balustradă, în scara blocului. Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine sau suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor si protecţia crescută a bicicletei.

          Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al căror preţ este foarte mic. Hoţii vor să vândă imediat bunul sustras. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod veți descuraja furturile de biciclete.

 

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Eddy Merckx

Acum 1 lună

De ce s-a îngrădit, la Piața Transilvania, accesul pentru parcarea bicicletelor ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus