Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

„Flagrant delict de emoție”, prima carte publicată de sibianca Luminița Giurgiu

„Flagrant delict de emoție”, prima carte publicată de sibianca Luminița Giurgiu

„Flagrant delict de emoție” este primul volum publicat de Luminița Giurgiu, fost conferențiar universitar la Academia Forțelor Terestre din Sibiu și redactor șef al revistei Bel-Esprit.ro. Cartea a fost lansată în ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, care se desfăşoară în Piața Mare din Sibiu, în prezența mai multor oameni de literatură.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, evenimentul care are loc în aceste zile în Piața Mare din Sibiu, este și o rampă de lansare pentru toți cei care decid să-și publice lucrările. Printre cărțile lansate la ediția din acest an se numără și volumul de poezii „Flagrant delict de emoție”, scris de Luminița Giurgiu. Inginer electronist de meserie, până de curând conferențiar universitar la Academia Forțelor Terestre, unde a predat informatica, Luminița Giurgiu se află la prima carte publicată. Nu este însă novice în arta scrisului, poeta fiind de doi ani redactor șef la Bel-Esprit.ro. Volumul este publicat de editura Eikon, condusă de Valentin Ajder.

Editor al publicației este prof. Andra Tischer, poet, la rândul ei. Aceasta s-a implicat în mod deosebit în publicarea cărții despre care spune că este „o călătorie labirintică printre emoții, un montaigne-russe de senzații de toate felurile din care ieși amețit, dar cu un chef de viață și de iubit insațiabil. Felul de a fi prin iubire pe care ni-l dezvăluie poemele din această carte se compune ca un puzzle pe care, până la urmă, nu-l mai recunoști, pentru că și-a schimbat, pe parcurs, toate formele și culorile cu care te-a atras la început. Nu mai știi de unde ai plecat, din ce frântură de spațiu vital, pentru a asista, cu simțurile ascuțite la maxim, la o rotire amețitoare precum dansurile dervișilor, până la ultima fulgurație a trăirii instantanee, caleidoscopice și niciodată încheiate”.

Cartea a fost publicată în prezența scriitorului Ion Ţoanţă, a profesorului universitar Vianu Mureşan, a directorului editurii Eikon, Valentin Ajder și a Monicăi Vişa, colaborator al revistei Bel-Esprit.

Cu multe emoții, Luminița Giurgiu a vorbit despre volumul său de poezii ca fiind propriul flagrant care a surprins-o așa cum este, într-un moment de vârf al existenţei sale.

„Și îi spun așa pentru că, dacă în viața profesională am urmărit și atins multe vârfuri, toate învăluite de acel aer tare al ambiției și goanei permanente, cel de astăzi este o culme sufletească pe care am urcat lăsându-mă purtată de un zefir al frumuseții, fără să urmăresc nicio țintă sau cotă de înălțime, ci doar liniștea și încântarea pe care le descoperi când îți dai seama că există viață și după servici și, mai ales, că în tine sunt resorturi cu totul nebănuite acționate de împrejurări și/sau oameni excepționali.

Noua mea carte de identitate este acest prim volum de poezie, si aș vrea să o reînnoiesc cât mai des”, spune Luminița Giurgiu.

Cartea se găseşte la standul editurii Eikon din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România care se desfășoară până duminică, 12 septembrie şi în librării.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus