Vineri,
24.09.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Mai țineți minte declarația pe proprie răspundere? Polițiștii și jandarmii sibieni încep să o ceară din nou

Mai țineți minte declarația pe proprie răspundere? Polițiștii și jandarmii sibieni încep să o ceară din nou

De la prima oră a zilei de luni, 13 septembrie, toate intrările în comuna Șeica Mică vor fi supravegheate de polițiști și jandarmi. Care vor cere celor care intră și ies ori se plimbă prin comună ”celebra” declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil.

Polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse, anunță reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului pe subiectul instituirii carantinei asupra comunei Șeica Mică. Aici, incidența noilor cazuri de Covid-19 a depășit 11 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, motiv care a determinat Comitetul pentru situații de urgență al județului să instituie carantina pentru următoarele două săptămâni. ”În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția DN 14B cu DJ 142J. Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus”, se arată în comunicatul transmis redacției de către IPJ Sibiu.

Conducătorii auto vor aborda următoarele rute ocolitoare:

• DN 14B Micăsasa – DJ 106B Mândra – DJ 107B – DN 14 Slimnic;

• DN 14B Micăsasa – DN 14 Copșa Mică.

Sursa: comunicat IPJ Sibiu

Filtrele polițiștilor și jandarmilor vor verifica inclusiv motivele deplasării și, implicit, vor cere acele declarații pe proprie răspundere ori adeverințe eliberate de angajatori. ”Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil”, arată reprezentanții IPJ Sibiu.

Declaraţiile pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, mai transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Descarcă de aici modelul declarației pe proprie răspundere, de aici declarația pe proprie răspundere pe timp de noapte și, respectiv, modelul adeverinței eliberate de angajator

Citește și Prima localitate din Sibiu pusă sub carantină, după o zi în care s-a dublat numărul de noi cazuri Covid-19. Spitalizații sar de 100

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus