Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Eveniment în Cartierul Arhitecților

Eveniment în Cartierul Arhitecților

Orașul și cartierele sale sunt produsul activității tuturor actorilor urbani: locuitori, ONG-uri, investitori și mediu de afaceri, profesioniști, instituții, administrație locală și națională. Fiecare are o contribuție la conturarea și evoluția cadrului vieții noastre, a tuturor. Prin implicare și colaborare între actorii urbani în spirit constructiv putem ameliora calitatea vieții, calitatea afacerilor, a experiențelor profesionale și instituționale.

Sâmbătă, 18 septembrie, în fața cofetăriei Mândra din Cartierul Arhitecților, va avea loc evenimentul din cadrul proiectului cultural IDentitate: arhitecți pentru cartierul arhitecților, având următoarele componente: vernisajul expoziției, un atelier coordonat de echipa De-a Arhitectura, un atelier URBOTECA și un spectacol marca Teatrul BIS.

Expoziția vă va face cunoștință cu o parte dintre arhitecții care dau numele străzilor Cartierului Arhitecților și va prezenta rezultatele chestionarului URBOTECA întreabă adresat locuitorilor și celor care lucrează în Cartierul Arhitecților, derulat online în perioada 16 august - 12 septembrie. 

Atelierul Arhitecții Cartierului coordonat de echipa De-a Arhitectura Sibiu se adresează copiilor între 7 și 14 ani și se va desfășura în intervalul 10:00-12:00. Atelierul își propune să răspundă la întrebarea „Cine sunt arhitecții care dau numele străzilor cartierului?”. 

Participarea la atelier este gratuită în limita a 15 locuri. Înscrierile se fac printr-un mesaj la adresa anca@de-a-arhitectura.ro, în care vor fi specificate numele și vârsta celor care vor să participe la atelier. Data limită până la care se pot face înscrierile este vineri, 17 septembrie, ora 18:00. Toate materialele necesare defășurării atelierului vor fi asigurate de către organizatori.

Atelierul Hands-on Cartierul Arhitecților coordonat de URBOTECA va avea un format deschis, constând în discuții și o serie de activități hands-on de cartare a nevoilor și așteptărilor locuitorilor de la cartierul lor și a relației acestora cu orașul Sibiu.  Fiecare activitate durează 10 - 15 minute și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Cei interesați sunt invitați să participe în intervalele orare 10:00 - 13:00 și 16:00 - 18:00. 

Evenimentul se încheie cu un spectacol al Teatrului BIS, parte din prologul festivalului “25 de ore de teatru non-stop". Cartierul meu este un show comunitar, bazat pe story-telling și pe improvizație. Va începe la orele 18:00 și va avea o durată aproximativă de 1h. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

Măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2: purtarea măștii de protecție pe durata întregului eveniment este obligatorie.

Mai multe detalii despre eveniment și proiectul cultural IDentitate: arhitecți pentru cartierul arhitecților găsiți pe www.identitate-archi.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus