Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fotbalistul sibian care a impresionat printr-un tatuaj patriotic: „Tricolorii de la echipa națională îmi păreau precum ostașii plecați în luptă”

Fotbalistul sibian care a impresionat printr-un tatuaj patriotic: „Tricolorii de la echipa națională îmi păreau precum ostașii plecați în luptă”

Căpitanul echipei Voința Sibiu, de la reînființarea clubului de către suporteri, în anul 2013, Lucian Marcu, i-a impresionat pe suporterii români de fotbal după ce și-a făcut un tatuaj reprezentând celebrul tablou numit "Atacul de la Smârdan", realizat de Nicolae Grigorescu. O imagine cu tatuajul său a fost postată pe pagina de Facebook Uniți sub tricolor și a devenit în scurt timp virală. 

Lucian Marcu s-a născut de Ziua României, 1 Decembrie, iar din 2013 evoluează din postura de căpitan la o echipă „cu nume parcă predestinat”, spune el - Voința Sibiu. Tatuajul pe care îl are pe spate reflectă atât pasiunea pentru fotbal, pe care a descoperit-o încă de dinainte să fi mers la școală, și modul în care ea se îmbină cu iubirea de țară. Are tatuajul din primăvara lui 2018 și spune că ar fi vrut să-l facă și mai devreme, dar aștepta să găsească imaginea care să îl reprezinte în totalitate. 

„Nu am vrut să fie un tatuaj oarecare, am vrut să fie ceva care să mă reprezinte, care să mă facă mândru pentru decizia pe care am luat-o și care să reușească să reflecte valorile mele ca om. Fiind un patriot desăvârșit, nu puteam să exprim toate acestea decât printr-o scenă antologică din istoria noastră, a românilor: războiul de Independență în urma căruia țara noastră a devenit liberă și autonomă”, explică tânărul fotbalist.

Dragostea de țară și de fotbal merg, pentru el mână în mână. Privea, de mic copil, cum naționala de fotbal a României purta cu mândrie tricolorul. 

„Pe vremea aceea, naționala de fotbal a României era o echipă încântătoare. Chiar dacă eram mic, în '94 mă trezeam noaptea să îi văd. Mă impresiona felul în care se dăruiesc pentru culorile țării, pentru România. Tricolorii îmi păreau precum ostașii plecați în luptă, care cu onoare au ținut steagul sus și ne-au făcut să fim mândri că suntem români. Cam așa a început legătura dintre pasiune și patriotism. Apoi, pe măsură ce a trecut timpul, am învățat mai multe despre istorie și am întâlnit oameni care au accentuat acest fior al dragostei de țară și de semeni.”

Chiar dacă pe parcursul vieții, în anii tinereții, nu a reușit să joace fotbal la nivel înalt - din varii motive, începând de la lipsurile de ordin material și până la lipsa unui dram de noroc, spune el - pasiunea pentru fotbal rămâne aceeași ca la început. 

„Și am reușit să îmi îndeplinesc visul la o echipă cu nume parcă predestinat: VOINȚA.”

Pe lângă fotbal, Lucian mai are o ocupație - lucrează la Spitalul de Pneumoftiziologie, ca șef formație muncitori la departamentul de întreținere al spitalului, iar restul timpului și-l ocupă cu voluntariate. „Lucrez într-unul din spitalele orașului, după-amiaza fac antrenamente împreună cu echipa, în timpul liber particip pe cât pot la acțiuni de voluntariat, iar pe viitor îmi doresc să am posibilitatea să antrenez grupe de copii, cărora să le transmit tot ceea ce am învățat atât despre fotbal cât și despre felul în care trebuie să îți iubești și să îți respecți familia, țara și valorile acesteia”, povestește sportivul sibian.

Despre postarea celor de la Uniți sub tricolor, pe care o puteți citi mai jos, Lucian spune că îl onorează și îl surprinde într-un mod plăcut. „Mă bucură faptul că mai sunt printre noi oameni care apreciază și altfel de valori decât cele produse de bani.” 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

mai bine isi trata dermatita de pe spate!!! si lasati-o mai usor cu drogurile ca halucinati!!!

Raspunde

Dracul liber

Acum 2 ani

Cel mai tare cocalar, cu-n tatuaj original! De la salbatici invatam ca atunci cind nu exista altceva cu ce sa iesim in evidenta, putem sa ne mizgalim corpurile, ne bagam in nas bete si oscioare si urlam cit ne tin plaminii.. Mai ales daca am gasit si ierburi fermecate sau apa de foc, iar creierul e mai putin dezvollat decit musculatura!
Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

Prea repede s-o tatuat! Daca mai avea putina rabdare, si-l facea pe Brukenthal. Ghinion!
Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

Sunt curios care de la Hermannstadt si-l face pe Brukenthal.
Raspunde

Mr x

Acum 2 ani

In comentarii aici e plin de tradatori de neam. Felicitari baiatului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus