Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
4°C

Sindicatul reprezentativ pentru dascălii din județul Sibiu despre testarea obligatorie a profesorilor nevaccinați: Ilegal și imoral!

Sindicatul reprezentativ pentru dascălii din județul Sibiu despre testarea obligatorie a profesorilor nevaccinați: Ilegal și imoral!

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu susține punctul de vedere exprimat astăzi de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” cu privire la testarea obligatorie a profesorilor nevaccinați, amenințând guvernul cu procese. „Orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19” va fi atacat în Justiție, susțin liderii sindicali.

„Înainte să aplice o astfel de măsură, prin care să oblige angajații din învățământ care nu s-au vaccinat împotriva COVID 19 să-și plătească testele, domnul prim-ministru ar trebui să lectureze Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: „Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați“.

Ținând cont de acest articol, și nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator.

În plus, Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație, cifră care conducea la imunizarea de masă. „Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, declara pe 16 martie a.c. premierul Florin Cîțu.

Dacă Guvernul își respecta obiectivul și, prin campaniile publice, determina 70% din populația României să se vaccineze, ajungeam la imunizarea de masa iar astăzi nu mai eram sub amenințarea acestui val 4. Eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ.

Având în vedere cele prezentate mai sus și ținând cont că peste 60% (193.430 de persoane) dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja, considerăm că orice act normativ prin care se vrea introducerea testării cu plată este atât ilegal, cât și imoral”, se arată în comunicatul de presă remis astăzi de liderii celor două federații sindicale.

Precizările vin după Raed Arafat, șeful DSU, a declarat miercuri seară că medicii, profesorii sau militarii ar putea fi obligați să se vaccineze sau să se testeze săptămânal pe banii lor.

În plus, reprezentanții SIP Sibiu au precizat joi pentru Turnul Sfatului că o măsură prin care dascălii ar putea fi obligați să se testeze pe banii lor este ”absurdă”, în condițiile în care aproape zilnic vedem evenimente în oraș fără niciun fel de restricție - inclusiv concerte în Piața Mare, în vreme ce gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice depășește 60%.

Vizualizari: 1423

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Ionut

Acum 1 lună

Deci guvernul e de vina ca nu este vaccinata 70% din populație. Oare ce sa mai fi făcut în plus acest guvern sa convingă populația? Veniți voi cu soluții. Daca e vaccinul gratuit și le mai da și bani sa se vaccineze nu e bine e ceva suspect aici nu? Dacă era vaccinul contracost iar nu era bine ca nu avem bani. Stimați profesori la copii sub 12 ani va gândiți? Ei nu se pot vaccina si nu au nici o vina. De distanțare în scoli nici nu poate fi vorba. Facem rand în curte dar intram toți pe o singura usa si toți odată. La iesire la fel. Rusine
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Ionuț draga, de ce nu-ti vezi de viața ta? Cand ti-a dat statul ceva moka. Deschide-ti ochii. Vaccinarea este o problema medicala personala.
Raspunde

Miron Florea

Acum 1 lună

Stai calm se va da drumul si la vaccinarea copiilor cat de curand
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

„Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați“. Vaccinul e masura privind sanatatea in munca si e gratuit. Testarea se refera la asigurarea sanatatii altora, respectiv a elevilor, si e fix problema angajatilor daca nu vor sa se vaccineze. Inainte sa comentati, celor care NU POT sa se vaccineze li se vor face teste gratuite. Si auzi ipocrizie, sa se vaccineze 70%, dar sa nu fim noi aia.
Raspunde

DB

Acum 1 lună

Este comic cum chiar ați înghițit gălușca și rostogoliți mai departe minciuna cu gratuitatea vaccinului. Dvoastra și noi toți îl plătim și îl vor plăti și copiii noștri din împrumuturile făcute iresponsabil și din taxele care se anunță deja tot mai mari. La fel și în cazul testării. Problema e că îl plătești acum de 2 ori. Cel neintepat nu are dreptul că din contribuția la CAS sa beneficieze de același tratament ca cel înțepat. Asta e imoral și ilegal. Iar dacă și unul și altul au un risc de transmitere oarecare, atunci să se facă testare se face pt toți. Dar aici se ascunde o altă problemă: imposibilitatea de a testa mai mult de 50 mii pe zi, iar capacitatea de testare e in scădere pentru că 60% sunt teste rapide. PCR.urile abia pot fi procesate cate 25 mii la un an și jumătate de criză sanitară. Probabil are nevasta lui Neluțu niste teste pe stoc și nu și.a găsit fazanii sa i le cumpere la suprapreț
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Nu vrei vaccinare? Cauta-ti altceva de munca, unde nu te obliga nimeni sa te vaccinezi. Dar cand lucrezi intr-un mediu cu copii care nu sunt imunizati, te supui unor reguli pentru a-i proteja pe cei mici.
Raspunde

Mircea

Acum 1 lună

Dar ai inteles totusi ca un profesor vaccinat poate transmite la fel de bine virusul copiilor ca si unul nevaccinat? Adica nu este nici o diferenta din punctul asta de vedere... !
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Ba este, riscul să se îmbolnăvească și să transmită e de vreo 8 ori mai mic
Raspunde

Liviu

Acum 1 lună

Exact !!! Testam si restrictionam pe cei nevaccinati.Asta in timp ce vaccinatii pot foarte bine transmite virusul. Cei vaccinati s-au vaccinat strict pt.avantajul lor ! Sanatate excursii etc. In nici un caz pentru ca s-au gandit la ceilalti ! Asa ca fiecare are dreptul sa isi apere sanatatea cum considera ! Sunt vaccinat nu iau ! Teoretic ! ( dar dau !!). Nu sunt vaccinat pot sa iau si pot sa dau ! Testare ? E valabil parca 72 de ore ! Deci cate teste pe saptamana sa se faca ? 2 nu ? Si copiii ? Pe ei cone ii testeaza ? Ne invartim intr-un cerc vicios ! Doar ca din invarteals asta unii ies miliardari !
Raspunde

JFK

Acum 1 lună

@Mircea-ai dreptate,virusul se poate transmite si de la o persoana vaccinata,diferenta este ca,incarcatura virala transmisa de la o persoana vaccinata este de 8%,in timp ce incarcatura virala de la o persoana nevaccinata este de 100%!
Raspunde

Mircea

Acum 4 săptămâni

NU ESTE ADEVARAT: poti consulta aceste surse: 1. https://www.news-medical.net/news/20210803/Unvaccinated-and-vaccinated-have-similar-viral-load-in-communities-high-in-SARS-CoV-2-delta.aspx 2. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.31.21261387v1 3. https://www.medicalnewstoday.com/articles/delta-infection-unvaccinated-and-vaccinated-people-have-similar-levels-of-virus
Raspunde

Ina

Acum 4 săptămâni

Fals, CDC recomandă tuturor americanilor să poarte masca în interior după ce un studiu a arătat că încărcătura virală, cel puțin in cazul variantei Delta, e similară la vaccinați și nevaccinati, deci pericolul de a împrăștia boala e același. Vaccinul (eventual) te protejează strict pe tine de forme mai grave de boală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus