Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

AFC Hermannstadt cere intrarea în insolvența. Datorii de 2,5 milioane de euro

AFC Hermannstadt cere intrarea în insolvența. Datorii de 2,5 milioane de euro

FC Hermannstadt a solicitat Tribunalului Sibiu în 15 septembrie să i se declare insolvența după ce a acumulat datorii de 2,5 milioane de euro, anunță Prosport.ro. Conform legii, o primă decizie – dacă se acceptă, sau nu, demararea procedurilor de intrare în acest proces de reorganizare – va fi luată în maxim 10 zile.

Dosarul cu numărul 2326/85/2021 va fi judecat de secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, iar următorul termen va fi miercuri, 22 septembrie.

AFC Hermannstadt a ajuns în această situație deoarece clubul ar fi acumulat, până în februarie 2021, conform unor surse, datorii de peste 12 milioane de lei, adică aproximativ două milioane și jumătate de euro.

Președintele Dani Coman: Nu este nicio problemă pentru că se poate promova

Președintele clubului, Dani Coman, a declarat ieri, pentru Turnul Sfatului că intrarea în insolvență poate fi o acțiune benefică pentru club. ”Într-adevăr, a fost o discuție legată de insolvență, dar trebuie să se înțeleagă că s-au făcut niște greșeli în trecut pe care nu vrem să le mai repetăm. Un club dacă intră în insolvență nu înseamnă faliment, înseamnă reorganizare. Ceea ce poate fi o acțiune benefică pentru orice societate, nu numai în fotbal, și în alte domenii de activitate. (...) Sibienii trebuie să știe că dacă FC Hermannstadt intră în insolvență nu este nicio problemă pentru că se poate promova chiar dacă echipa este în insolvență, jucătorii vor fi plătiți la timp, așa cum sunt și în momentul de față, doar se vor stopa niște datorii către niște jucători care nu au dat satisfacție. Echipa aceasta a ajuns în situația în care este, adică în Liga 2, și din cauza acestor jucători. Așadar, insolvența înseamnă doar un plan de reorganizare, dar nicidecum schimbarea obiectivului. Obiectivul rămâne același, promovarea!”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dani Coman, președintele AFC Hermannstadt.

Dacă clubul nu va reuși să achite datoriile, va fi declarat falimentul

Tribunalul Sibiu trebuie să ia o decizie, pe baza documentelor depuse la dosar de AFC Hermannstadt, urmând să aprobe, sau nu, intrarea în procedura de insolvență. Dacă răspunsul e pozitiv, atunci va fi numit un administrator judiciar de către Tribunalul Sibiu care se va ocupa, pe viitor, de tot ce înseamnă finanțe în club, în special către cine se fac plățile, cu prioritate pentru instituțiile statului, în momentul în care în conturile clubului intră anumite sume de bani. Dacă, după o perioadă mai lungă de timp, clubul nu va reuși să stingă datoriile pe care le are, atunci va fi demarată procedura falimentului, iar clubul va fi dizolvat.

Cu astfel de situații s-au confruntat numeroase cluburi din România în ultimii ani, inclusiv campioana CFR Cluj, Dinamo sau Gaz Metan Mediaș, toate reușind să treacă cu bine de insolvență, revenind în cele din urmă pe linia de plutire. Între timp, Dinamo a cerut din nou insolvența.

Dunărea Călărași, un alt club din Liga 2, a urmat de curând același demers pe care îl face acum FC Hermannstadt. A obținut la data de 12 august 2021, din partea Tribunalul Călărași, deschiderea procedurii generale a insolvenţei, înaintată de președintele Consiliului Director al Dunării, Cristian Zanfir, la data de 29 iunie 2021.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Birtu

Acum 2 ani

Teapa marca pamant bildig + alti acoliti. Acum vor sa le se stearga datoriile sa poata da urmatoarea teapa. La fel fac si la lucrarile din oras, ne trag teapa dupa teapa cu lucrari execrabile pe foarte multi bani si batranica aproba tot.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Sunt acrii strugurii... toti sunteti la fel: latrati pana nu ajungeti la ciolan (care ajung), dupa care mucles si cat mai multe tunuri!
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 2 ani

Ohhh nu, Ștoarfa SRL și alțe Avorturi Nereușite au ajuns la faliment! Cine ar fi putut prevedea așa ceva! Ohhhh vai, ohhhh vai! ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus