Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibianul vaccinat, decedat astăzi, avea comorbidități. Spitalului Județean: Doar 2% dintre persoanele vaccinate ajung la deces

Sibianul vaccinat, decedat astăzi, avea comorbidități. Spitalului Județean: Doar 2% dintre persoanele vaccinate ajung la deces

În raportul cu privire la evoluția pandemiei de COVID 19 în județul Sibiu, transmis de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu vineri, 17 septembrie, unul dintre decesele înregistrate a fost al unei persoane vaccinate împotriva SARS CoV-2. Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu pentru a afla cum s-a produs decesul. Acesta este al treilea deces înregistrat de la jumătatea lunii august, la pacienții vaccinați. 

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu spun că bărbatul decedat avea 58 de ani și multiple comorbidități printre care obezitate și o boală autoimună. Medicii spun că după o perioadă în care a răspuns bine tratamentului starea acestuia s-a deteriorat brusc.

„Pacientul avea 58 de ani. A fost triat la Spitalul Județean și pentru că starea lui de sănătate permitea a fost trimis spre spitalul CFR, spital suport. A revenit la noi în data de 16 septembrie, noaptea, în jurul orei 2 și a fost internat direct pe ATI prin secția de Boli Infecțioase. Deși la început, din punct de vedere medical era echilibrat, a doua zi, înainte de miezul nopții a făcut stop cardio-respirator. Pacientul era vaccinat cu Johnson&Johnson, deci avea schema completă. Ce se știe despre pacient este că avea comorbidități semnificative, printre care obezitate și o boală autoimună care nu a apucat să fie investigată”, spun reprezentanții Spitalului Județean.

Medicii spun că persoanele cu multiple comorbidități pot ajunge la deces chiar dacă sunt vaccinate, însă numărul acestora este foarte mic. Aceștia subliniază faptul că vaccinul este singura soluție de a preveni formele grave. Reprezentanții spitalului din Sibiu spun că din totalul persoanelor vaccinate care ajung la spital cu infecție SARS CoV-2, un procent de 96% fac forme ușoare, restul forme medii și în cazul a doar 2% se înregistrează un deces.

„Din păcate, la persoanele vaccinate cu comorbidități se poate ajunge și la deces, dar, vaccinul este singura soluție de a preveni formele grave. Este foarte adevărat că din ce s-a văzut în valul patru formele sunt mai severe. A mai fost un pacient tânăr, vaccinat, care a decedat, dar el avea leucemie, o leucemie descoperită când a venit la spital. Oamenii trebuie să înțeleagă că 96% din cei vaccinați care fac COVID nu au nimic, poate doar o răceală ca o gripă normală, dar în rest nimic. Ei bine, din ceilalți, unii fac forme medii și 2% decedează. Dar, dacă nu se vaccinează sunt expuși din prima la tragedie. Din păcate asta se vede în valul IV, că majoritatea sunt nevaccinați. La container, la ATI marea majoritate nu sunt vaccinați”, spun reprezentanții Spitalului Județean.

De la jumătatea lunii august, potrivit informațiilor transmise de autorități, în Sibiu au decedat trei persoane vaccinate împotriva Sars Cov-2, după ce s-au infectat cu acest visrus.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Miron Florea

Acum 2 ani

DECI 2% din persoanele vaccinate mor... Probabil e o coincidenta ca mortalitatea generala a COVIDULUI se situeaza tot undeva la 2% ... (date din https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/dashboards/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6) adica Situl (dashboard-ul) de la John Hopkins University cu datele globale) DUPA ACEEA "La container, la ATI marea majoritate nu sunt vaccinați" spune in articol reprezentantul spitalului. Avand in vedere ca in judetul Sibiu vaccinarea este sub 30% (media nationala este si ea undeva la 20% - media rural + urban) atunci este evident ca procentual numarul celor nevaccinati decedati va fi mai mare (cu cca +70% mai mare) (date privind procentul de vaccinare de pe situl oficial vaccinare-covid.gov.ro)
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Ma mir ca ti-au lasat comentariul. In general le cenzureaza. Ceva de ultima ora: FDA a votat 16-2 impotriva boosterelor. Ei spun ca nu sunt suficiente date si ca vaccinurile omoara cel putin 2 persoana pentru una pe care o salvează. E FDA-ul, adica ora exactă. Cine o sa-i asculte dintre ai noștri? Arafat? Catu? Vor wpune ca e mana Sosocitei. Hai cenzurati!
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

Nu stiu de unde iti iei datele,dar vaccinarea in municipiul Sibiu este de 38%,nu bazaconiile pe care le spui!
Raspunde

Mirin Florea

Acum 2 ani

Am precizat de unde imi iau datele. Am pus linkurile. Verifica!
Raspunde

Curca plouata

Acum 2 ani

@Miron Florea, cred ca nici macar tu n-ai habar ce-ai vrut sa zici. Vaccinarea in plan national este de 31%, iar in judetul Sibiu rata de vaccinare este de 39%. Numai tu stii de unde ti-ai scos cifrele. Iar despre tampenia aia cu "2% din cei vaccinati mor", cred ca ar trebui sa consulti un psihiatru.
Raspunde

Mirin Florea

Acum 2 ani

Scrie in articol desteptule!!! "....96% din cei vaccinați care fac COVID nu au nimic, poate doar o răceală ca o gripă normală, dar în rest nimic. Ei bine, din ceilalți, unii fac forme medii și 2% decedează."
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus