Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Spitalul de Pediatrie, apel pentru părinți: Adresați-vă medicilor de familie, nu aglomerați spitalul!

Spitalul de Pediatrie, apel pentru părinți: Adresați-vă medicilor de familie, nu aglomerați spitalul!

Din cauza unor lucrări care se desfășoară la sediul Spitalului de Pediatrie de pe strada Gheorghe Barițiu (Luther, din Parcul ASTRA), conducerea spitalului anunță un set de reguli pentru aparținători, astfel încât activitatea instituției să nu fie blocată.

- Pacienții vor intră în spațiile de așteptare și consult însoțiți de un singur aparținător.

- Consultațiile de urgență se efectuează în urma triajului epidemiologic și în funcție de scorul de gravitate al cazului.

- Cazurile pentru care există indicație de internare vor fi direcționate astfel: cazurile  suspecte de  infecție  cu  SARS-COV2 (în urmă consultului și al testării rapide) se realizează în secția Boli Infecțioase din str Transilvaniei 1-3.

- Cazurile confirmate COVID  pozitive în urmă testării RT PCR, își vor continuă spitalizarea în cadrul acestei secții, iar cei cu rezultat RT PCR  negativ vor fi transferați în secțiile Pediatrie (str. Pompeiu Onofreiu 2-4)

- Internările cazurilor  la care nu există suspiciune de  infecție SARS-COV2 se realizează în cadrul secțiilor de Pediatrie. Datorită cerințelor de distanțare ale pacienților internați în funcție de patologie și a spațiului limitat  de care dispunem, în această perioada nu putem asigura rezerve și condiții speciale la cerere.

Conducerea spitalului face apel la sibieni ca în situația înc are sesizează că apar probleme de sănătate la copii, să se adreseze inițial medicilor de familie la care sunt arondați, pentru a nu aglomera peste măsură activitatea instituției. ”Sfătuim părinții să se adreseze medicilor de familie pentru consultația inițială pentru a nu aglomera spitalul în această perioada de incidența crescută a cazurilor COVID. Deoarece încercăm să limităm la maxim perioada de internare, ne adresăm colegilor medici de familie să ne sprijine în urmărirea pacienților externați, pentru un management cât mai bun al pacienților, în această perioada dificilă!, anunță conducerea spitalului.

”Suntem convinși că prin colaborarea medici-părinți vom reuși să creștem calitatea asistenței medicale oferită copiilor bolnavi și să depășim valul 4 al pandemiei COVID”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus