Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Ultimii pași

Ca primar al Sibiului, rezultatele lui Klaus Iohannis n-au apărut în primul mandat.

Chiar dacă atunci au fost sădite - de exemplu - semințele zonei industriale vest, acest succes pentru economia locală avea să se contureze abia din al doilea mandat de primar. Atunci când deja avea "consiliul lui", dominat copios de FDGR, a împărțit funcțiile de viceprimari și către PSD, și către PNL, semn că - pentru binele comunității, dar și al unui cerc lărgit de sfere de interese - se poate lucra împreună într-o direcție.

Au fost și atunci discuții despre aroganța primarului Iohannis, despre faptul că nu acorda audiențe oamenilor de rând, despre faptul că odată ce îi călcai strâmb, cale de reconciliere nu se prea găsea, despre faptul că deciziile îi deveneau uneori greu de înțeles, deoarece nu se simțea dator să explice.

Dar, pentru majoritate, felul de a fi al persoanei publice Klaus Iohannis avea o aură pozitivă. Una care, mai târziu, l-a ajutat să devină președinte. ”Decât să fiu mârlan, mai bine pierd”, lansările de carte din postura de candidat, imnul de stat cântat în conferință de presă, însușirile calme ale unui sas serios și prezentabil și așa mai departe l-au adus și în fața restului românilor drept o persoană care chiar îi poate reprezenta, tocmai pentru că nu e o figură mesianică. Nu va răsturna peste noapte țara asta către cetățean, dar îi va planta niște semințe. Probabil de aceea, de exemplu, i s-a iertat de către mulți acel ”ghinion” transmis zâmbind colegilor de catedră – doar oameni suntem și ne mai ia gura pe dinainte.

După șapte ani de respirat aerul rarefiat al Cotroceniului, după sute de reuniuni alături de figuri importate de pe toate scenele Europei ăsteia, după mii de discuții cu cei care dau tonul într-un fel sau altul în partea asta de lume, Klaus Iohannis, președintele, se bălăcește în noroiul politic care duce la o criză guvernamentală și se arată total desprins de viața românilor care au văzut în el ”unul de-al lor” atunci când aiurește despre golf. Asta după ce ”guvernul lui” tocmai aruncă pe piață norme de protecție socială a milioanelor de români afectați de costurile în creștere ale facturilor la energie. Când toate prețurile explodează, pandemia a devenit o preocupare secundară a guvernării, iar proiecte de țară precum România educată eșuează precum Regiunea Gastronomică Europeană de la Sibiu, când disoluția autorității statului e ilustrată de atacul a 20 de înarmați cu topoare asupra a trei bărbați care filmau și fotografiau și întrebau, Iohannis devine de neînțeles pentru majoritatea. Inclusiv pentru cei care l-au susținut aprig, Iohannis vorbește cu gura Vioricăi Dăncilă și în beția puterii la care jinduia Liviu Dragnea.

SIJ-uri, CCR-uri, câți, bozi și nenumărate alte astfel de nefericite accidente publice ridicate la nivel de prioritate în vremelnica președinție a lui Klaus Iohannis îi asigură acestuia ultimii pași dinspre Cotroceni într-un dezgust majoritar.

Dezolant de triste momente.

Vizualizari: 4801

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Un sibian dezamagit

Acum 1 lună

Asta e adevaratul Klaus Iohannis – precum descris in articol.
Raspunde

Canaris

Acum 3 săptămâni

Un primar de succes, un președinte.... Nici eu nu mai știu cum să-l denumesc....
Raspunde

2cents

Acum 2 săptămâni

Scena politica romaneasca tine mortis sa ne reconfirme cele mai negre banuieli si niciodata nu ne surprinde placut, aceleasi metehne costumate diferit, finalul mereu previzibil in ciuda declaratiilor bombastice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus