Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

Pfizer anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 e sigur pentru copiii cu vârste de 5-11 ani

Pfizer anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 e sigur pentru copiii cu vârste de 5-11 ani

Vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 este "sigur şi bine tolerat" de copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, iar doza adaptată declanşează un răspuns imunitar "robust", potrivit rezultatelor unui studiu anunţate luni de cele două companii farmaceutice, relatează AFP, citat de Agerpres.

Pfizer şi BioNTech intenţionează să transmită datele autorităţilor "cât mai curând posibil", potrivit unui comunicat, în care se precizează că răspunsul imunitar este "comparabil" cu cel observat la tinerii între 16 şi 25 de ani care au primit vaccinul într-o doză mai mare.

Este vorba despre primele date clinice pentru această grupă de vârstă. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) au autorizat vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, începând cu vârsta de 12 ani.

Ca urmare a răspândirii variantei Delta, "cazurile pediatrice de COVID-19 au crescut, începând din iulie, cu 240% în Statele Unite, subliniind necesitatea vaccinării", a declarat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Efectele secundare ale vaccinului, dozat la 10 micrograme în cazul grupei de vârstă 5-11 ani faţă de 30 micrograme pentru persoanele mai în vârstă, sunt "în general comparabile" cu cele observate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani, subliniază cele două companii farmaceutice.

Este vorba despre rezultate parţiale ale unui studiu realizat pe 4.500 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani în Statele Unite, Finlanda, Polonia şi Spania.

Comentarii

2 comentarii

Madalyna Sufana

Acum 4 luni

An curand o sa ne vaccinam si sugari cu serul toxic ca nu va mai ajung bani! Din fericire cei mai destepti dintre romani sau trezit si nu mai cred an vrajelile voastre ieftine!
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Cica vaccinul e sigur conform .. .primelor date clinice si a testelor partiale. Ati înțeles? Jos laba de pe copii noștri!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus