Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

La 10 zile de la începerea școlii, Prefectura anunță noi măsuri anti-Covid

La 10 zile de la începerea școlii, Prefectura anunță noi măsuri anti-Covid

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu anunță noi măsuri de prevenție în școli. Printre acestea se numără purtarea obligatorie a măștii pe o rază de 50 de metri în preajma unităților de învățământ, în școli vor fi persoane responsabile cu dirijarea fluxurilor de elevi și DSP-ul va fi anunțat de orice activitate care presupune aglomerație.

Șerdința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată astăzi 21 septembrie a avut pe ordinea de zi aprobarea unor măsuri suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu.

În urma ședinței, s-au aprobat punerea în aplicare a următoarelor măsuri suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în contextul creşterii ratei de incidenţă în judeţul Sibiu:

  • Pe o rază de 50 de metri, în preajma unităţilor de învăţământ, este obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru cei care staţionează sau se află în tranzit.
  • Conducerea unităţilor de învăţământ vor desemna persoane responsabile să gestioneze accesul şi fluxul elevilor, după un program bine stabilit, astfel încât să nu se producă aglomerare în faţa unităţii de învăţământ, inclusiv prin utilizarea curţii interioare a unităţii.
  • Toate unităţile administrativ-teritoriale vor informa Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, privind orice activitate desfăşurată care presupune aglomerări de persoane, pentru a primi avizul epidemiologic în sensul sprijinirii acestor manifestări.
  • Reprezentanţii desemnaţi din fiecare unitatea de învăţământ, pentru comunicarea privitor la gestionarea în unitate a măsurilor antiepidemice, vor ţine permanent legătura cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătatea Publică a judeţului Sibiu privitor la asigurarea materialelor de protecţie şi la evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unităţii.

Textul integral al Hotărârii nr.61 poate fi descărcat de pe pagina de internet a Instituției Prefectului Județul Sibiu la adresa: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/, aceasta urmând a intra în vigoare începând de mâine, 22 septembrie 2021.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 2 ani

Hai domnule mai lasati ne cu atatea masuri. Peste doua zile incepe Octoberfest si voua va arde de scoli. Pai daca baga si acolo reguli eu cum ma mai duc? Ca traba sa l vad pe ala de i zice Dorica si nu mai stiu cum...si vreu sa ma dau si in tiribomba. Sa ameteasca covidul ala de nu exista.... Pfff...tara de dementi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus