Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Uber intră pe piața din Sibiu. Din această după-amiază

Uber intră pe piața din Sibiu. Din această după-amiază

Din după-amiaza zilei de miercuri, sibienii vor putea apela pentru a fi transportați prin oraș la serviciile oferite prin intermediul aplicației Uber, anunță reprezentanții companiei.

La trei luni de la intrarea pe piața locală a celor de la Bolt (un serviciu similar), Sibiul este al 13 oraș din România în care Uber devine disponibil, anunță reprezentanții companiei. Potrivit lor, toți șoferii Uber ”sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor”. ”Sibiul este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre destinațiile cele mai populare din țară. Vrem să oferim locuitorilor, dar și vizitatorilor, oportunitatea de a călători confortabil, convenabil și în siguranță prin oraș. Susținem inițiativele autorităților locale de a oferi alternative sigure de transport locuitorilor”, transmite Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Aplicația Uber permite clienților să vadă de la bun început care este costul călătoriei planificate, precum și timpii estimați (pentru a ajunge mașina pentru preluare, de exemplu). Plata serviciilor poate fi făcută atât numerar, cât și electronic, iar șoferii pot fi notați de către clienți în funcție de experiența călătoriei. ”După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală”, mai arată reprezentanții companiei.

Lansarea sistemului prin care sibienii își pot comanda prin intermediul aplicației Uber o mașină care să îi transporte către diferite destinații vine atât cu reduceri, cât și cu lansarea unui nou manifest. ”Data lansării nu este o coincidență - astăzi este Ziua Mondială fără mașini, iar compania anunță un nou angajament”, mai arată cei de la Uber. ”În timpul Săptămânii Europene a Mobilității, Uber împreună cu liderii pieței de mobilitate, Arrival, Aurora, Lilium, Lime, a anunțat un manifest care reprezintă promisiunea companiilor de a contribui la crearea unor rețele urbane și regionale de mobilitate mai sigure, sustenabile și accesibile. Acest manifest îi îndeamnă pe liderii europeni să accelereze procesul de implementare a inițiativelor care să ducă spre atingerea țintei de zero emisii în 2035. Inițiativele digitale de mediu au ca scop standardizarea regulilor de mobilitate urbană pe piața unică pentru a asigura accesul la mobilitate electrică multimodală construită în jurul transportului în comun”, se mai arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Cele șase puncte ale manifestului pentru ”reinventarea mobilității urbane”

1. Acces universal la mobilitate: colaborarea cu orașele europene pentru a asigura accesul la toate modalitățile de transport urban și regional în comun, încercând concomitent să facă mijloacele de transport electric sau în comun mai convenabile decât deținerea unei mașini.

2. Transportul public ca bază: parteneriate la nivel de sector public și privat pentru a se completa și extinderea accesului la transport public prin servicii și aplicații care le oferă oamenilor posibilitatea de a le schimba fără efort, atât în orașe, cât și în afara lor.

3. Decarbonizare rapidă: eliminarea carbonului din rețelele de mobilitate până în 2035, cel târziu, sau chiar mai devreme, conform condițiilor impuse de noile politici.

4. Siguranța ca prioritate: angajamentul de a respecta proiectul Viziunea Zero pentru străzi sigure, asigurând tehnologie de ultimă oră pentru siguranță activă și pasivă ca parte integrată în toate mijloacele de transport fabricate și operate în cadrul platformelor noastre.

5. Utilizarea responsabilă a datelor: susținerea orașelor în utilizarea tehnologiei, prin transparența sistemelor și fără a compromite datele utilizatorilor.

6. Pregătire pentru viitor și rezistență: lucrând cu factorii de decizie politică și legislativă pentru a informa despre dezvoltarea unor reglementări care permit introducerea unor modalități noi de transport precum vehicule autonome și taxiuri zburătoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4683

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus