Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Junii Sibiului și Biblioteca Astra: bani de salarii pentru încă o lună, prin rectificare bugetară

Junii Sibiului și Biblioteca Astra: bani de salarii pentru încă o lună, prin rectificare bugetară

Prin rectificarea bugetară propusă de executivul județean în această lună vor fi alocate sume pentru acoperirea salariilor angajaților din două instituții de cultură: Biblioteca județeană Astra și Centrului județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale ”Cindrelul – Junii”.

Situația dificilă a bugetelor pentru cheltuielile de personal din instituțiile de cultură ale județului Sibiu va fi rezolvată doar punctual. Cele mai mari ”valuri” au fost făcute la Biblioteca județeană Astra, unde – după ce inițial a vrut să dea zece oameni afară – conducerea a propus angajaților să lucreze fără salarii. Ambele scenarii au fost amânate din lipsă de cadru legal.

Propunerea de rectificare bugetară inițiată acum de conducerea Consiliului Județean Sibiu (în subordinea căreia funcționează Biblioteca și Junii Sibiului) prevede ca pentru cele două instituții să fie alocate fonduri suplimentare care să asigure acoperirea cheltuielilor salariale pentru luna în curs. Proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetară prevede suplimentarea cu 40.000 de lei a sumelor pentru salariile Centrului ”Cindrelul – Junii” și mutarea a 162.000 de lei pentru salariile bibliotecarilor. ”Propunem rectificarea bugetului Bibliotecii Județene Astra Sibiu prin majorarea Titlului I, Cheltuieli de personal cu suma de 162,00 mii lei în vederea plății, în luna octombrie a drepturilor salariale ale angajaților instituției pentru luna septembrie 2021; (...) suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul – Junii” Sibiu cu suma de 40,00 mii lei necesară plății drepturilor salariale ale angajaților unității aferente lunii septembrie 2021 și virări de credite bugetare în vederea funcționării în condiții optime a activității instituției”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Sibiu.

Acest proiect va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința programată joi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

AndreiD

Acum 2 ani

PNL nu mai este nici national nici liberal. Este progresist. S-a molipsit de marxism de la USR si se pare ca le place asa. Toate programele lor sunt anti-natiolnale, la fel ca ale USR-istilor. Acum isi bat joc de angajatii de la Astra. In toata istoria tradarilor post-decembriste, nu a existat o astfel de situatie. Dar nici liberalii si nici USR-istii nu au mai fost la putere pana acum. Este tragic ca a ajuns PSD-ul raul cel mai mic. Cand va exploda mamaliga, se vor ascunde ca sobolanii prin canale, sa nu ii gaseasca lumea si sa nu ii rupa in bucati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Lumea n-a uitat de ciuma roșie, așa că taie-le mai scurte
Raspunde

AndreiD

Acum 2 ani

Bai acidutule, asculta si tu ce zice lumea, ca si pe vremea comunismului era mai bine. Daca oamenii cred ca in "iepoca de aur", in dictatura Ceausista, se traia mai bine decat in raiul PLN-isto- USR-ist ce sa mai spui, baietas? Daca dupa anii de jafuri PSD-iste oamenii au fost atat de satui de PSD incat sa va voteze pe voi, daca au fost atat de disperati sa scape de ciuma rosie incat au votat pana si cu marxistii extremisti de la USR, inseamna ca ati avut o sansa URIASA sa faceti un lucru bun. Sa puneti tara pe picioare. Dar sunteti toti o apa si-un pmant, mizerabililor. V-ati dat arama pe fata. Si voi si ciuma rosie sunteti niste penali si niste jefuitori. Semidocti si majoritatea analfabeti functionali, tot ce ati fost in stare sa faceti a fost sa executati ordinele anti-romanesti din UE. Sunteti papagali care repeta "oficial", propaganda si ideologia progresista. Sunteti slugile slugilor, cocotati la putere de unde scuipati zilnic pe obrazul romanilor. Tot ce faceti este anti-national. Lumea nu a uitat, intr-adevar de ciuma rosie, dar si-a dat seama ca si voi faceti parte din ea, si nu numai atat. Si-a dat lumea seama ca sunteti mult mai ticalosi decat "aia rai" pe care v-ati cladit ridicarea politica.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Mda..., Viata este o continua amanare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus