Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Referendum la Buzău pentru unirea orașului cu o comună limitrofă. "Ne vom dubla suprafața, vom fi mai mari decât Iași, Timișoara, Oradea, Ploiești sau Brăila"

Referendum la Buzău pentru unirea orașului cu o comună limitrofă.

Buzoienii sunt chemați, duminică, la referendum pentru a răspunde dacă își doresc unirea orașului cu comuna Țintești. 

Locuitorii din Buzău trebuie să spună dacă sunt de acord cu unirea municipiului cu localitatea Țintești, ceea ce ar duce la o dublare a suprafeței orașului. Referendumul este inițiat de primarul Buzăului, Constantin Toma.

"Sper să ajungem un oraș de top. Dacă referendumul nu va trece, vom ajunge un oraș de top, dar un oraș mai mic; ne vom dezvolta pe verticală, nu și pe orizontală”, a spus Toma, după ce a votat azi-dimineață, potrivit opiniadebuzau.ro.

Toți primarii de municipii, indiferent de partid, au votat în unanimitate, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, o Rezoluție către Guvern, prin care să se acorde prin lege, facilități pentru localitatea mai mică care fuzionează voluntar cu o localitate mai mare.

Inițiatorul referendumului, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susține că această consultare populară nu este un proiect politic:

„Cel mai important argument este încrederea pe care o au buzoienii în mine și faptul că am venit cu un asemenea proiect. Am mărit foarte mult așteptările buzoienilor prin zecile de proiecte demarate aici, iar unirea dintre Buzău și Țintești este tot un proiect de dezvoltare a orașului, în jurul viitoarei autostrăzi. Ar fi un moment istoric în România. Ultima reformă administrativă s-a făcut în anul 1968. Ilie Bolojan a mai încercat la Oradea, dar nu a reușit (…) Cred că noi avem toate șansele să reușim. Ne vom dubla suprafața Buzăului, vom fi mai mari decât Iași, Timișoara, Oradea, Ploiești sau Brăila. Vom fi în proximitatea autostrăzii A7 și în jurul viitorului drum Expres Buzău-Brăila. Dezvoltarea ar fi cuvântul cheie, precum și încrederea oamenilor în mine și în echipa mea ca primar. Nu îi păcălim pe oameni. Nu este un proiect politic, ci pentru oameni. Din acest motiv, nu am implicat nici PSD, nici pe domnul Marcel Ciolacu. L-am adus aici pe domnul Ilie Bolojan, dar nu ca PNL-ist, ci să vorbească buzoienilor despre necesitatea oricărui pas în direcția reformei administrative”, a spus primarul Constantin Toma, citat de presa locală.

Sunt 80 de secţii de votare în municipiul Buzău și două în comuna Ţinteşti.

foto google maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Madalyna Sufana

Acum 2 ani

O idee foarte buna si pentru orasul nostru! Unirea cu Valcea ar fi ideala, am crea un pol al bogatiei pe de o parte si al fortei de munca ieftine pe de alta parte! Sustin!!!
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Si peste 10 ani, cand tot spatiul ala verde dintre oras si comuna Tintesti va fi plin de strazi, blocuri, vile, malluri si birouri, se vor mira toti cum de niste prapaditi cu 7 clase au ajuns multimilionari. Cine detine acele pamanturi ar face bine sa nu le vanda, inca, oricat de seducatoare ar fi oferta. Peste 5 sau 10 ani, oferta va fi de 50 de ori mai mare decat cea de acum.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contra

Acum 2 ani

Iar le stii pe toate, fa! Din putul gandirii...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus